Rabiot dogovorio sve uslove sa Barcelonom
Rabiot se već dugo vremena povezivao sa prelaskom u Barcelonu

Francuz odbio novi ugovor sa PSG-om

Rabiot dogovorio sve uslove sa Barcelonom

S. Pašalić

Igrač PSG-a Adrien Rabiot još je jedan korak bliže prelasku u Barcelonu, prenosi Mundo Deportivo.

23-godišnji Francuz je navodno dogovorio sve uslove sa Kataloncima nakon što je odbio potpisati novi ugovor sa Parižanima. Rabiot je bio na meti mnogih klubova, a predstavnici Tottenhama su čak dolazili na pregovore s njim, ali ih je odbio i poručio da oni nisu nivo kluba u kojem bi on htio igrati.

Barcelona već neko vrijeme pokušava završiti posao sa Francuzom, a čini se da se stvar privodi kraju. Rabiot bi u Barceloni trebao zamijeniti Ivana Rakitića kojem je Barcelona navodno odbila produžiti ugovor, a Rabiot će biti jedan u nizu novih mladih igrača u Barceloni pored Frenkiea De Jonga koji je prešao u katalonski tim iz Ajaxa.

PSG je čak i kažnjavao Rabiota 

Naime, sportski direktor PSG-a Antero Henrique je naložio treneru Tuchelu da Rabiota nikako ne ubacuje u igru, a sada Paris United tvrdi da tu nije kraj kaznama za veznjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je sada trener Tuchel odlučio uvesti dodatne sankcije Rabiotu i zabraniti mu da uopšte ulazi u svlačionicu PSG-a na dan utakmice.

Također, navodi se da svi čelnici kluba ignorišu Rabiota, te da predsjednik Al-Khelaifi i sportski direktor Henrique oupšte ne obraćaju pažnju na 23-godišnjeg fudbalera kada ga sretnu u prostorijama kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi