Valverde produžio ugovor sa Barcelonom

Ostaje do ljeta 2020. godine

Valverde produžio ugovor sa Barcelonom

Španski stručnjak Ernesto Valverde i Barcelona postigli su dogovor o nastavku saradnje.

Valverde će tako ostati trener katalonskog ponosa do ljeta 2020. godine s opcijom produžetka saradnje na dodatnih godinu dana ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Potpis ugovora je ozvaničen danas u prostorijama kluba, a Valverde će u nastavku dana održati press konferenciju povodom utakmice protiv Real Valladolida.

Valverde i Barcelona kroz brojeve

Valverde je Katalonce preuzeo na ljeto 2017. godine i od tada je zabilježio zaista sjajne brojke. Osvojio je u prvoj sezoni La Ligu i Kup Kralja, a početkom prošle sezone i Superkup.

Gledano krzo brojke, on je Katalonce vodio na 96 utakmica te ima procenat pobjeda 68 posto. Ostvario je 65 pobjeda, 22 remija i samo devet poraza. Od pomenutih 65 pobjeda, 43 su bile u La Ligi, 11 u Kupu Kralja, 10 u Ligi šampiona i jedan u Superkupu Španije. Barca je za to vrijeme postigla 233 gola i primila samo 78.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Jedina glupost koju još nisu napravili je produžetak ugovora za Suareza i Rakitiča.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi