(Foto: EPA) Od ove sezone nema ponavljanja mečeva u FA Kupu (od 1/8 finala). U slučaju remija u regularnom toku prelazi se na produžetke i penale, ali Unitedu to večeras nije trebalo

Engleski FA Kup, 1/8 finala

PSG je prošlost, Solskjaerovi Đavoli srušili Chelsea na Stamford Bridgeu

Chelsea je kao favorit na svom Stamford Bridgeu dočekao Manchester United u osmini finala FA Kupa. Ipak, Crveni đavoli su bez većih problema slavili sa 0:2 i prošli u četvrtfinale.

Dosta dobro je Chelsea otvorio utakmicu i zaprijetio preko Luiza, Pedra i Hazarda. Ipak, promjene rezultata nije bilo, baš kao i nakon pokušaja Unitedovog Andera Herrera u 15. minuti.

Nije bilo većih uzbuđenja do 31. minute kada Mata izbacuje Pogbu u prostor, Francuz centrira, a Herrera natrčava i pogađa za vodstvo Uniteda od 0:1.

Izostao je adekvatan odgovor Chelseaja, dok je United u 45. minuti duplirao vodstvo.

Ovaj put centaršut Rashforda sa lijevog boka, a Pogba utrčava i matira Kepu za 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom poluvremenu se očekivala ofanziva Chelseaja, ali je United iznenađujuće sigurno čuvao prednost i priveo susret kraju bez većih problema.

Tako su se Solskjaerovi izabranici na pravi način oporavili od poraza od PSG-a u LP i nastavili sa odličnim igrama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.