Borussia je napadala sa svih strana, ali nije uspjela doći do pobjede

Prednost Dortmunda se sve više smanjuje

Borussia se poskliznula, Bayern sve bliže

S. Pašalić

U posljednjoj utakmici 22. kola njemačke Bundeslige vodeća Borussija je stigla na gostovanje kod posljednje ekipe na tabeli Nurnberga i odigrala 0:0.

Borussia je u velikoj krizi i tim iz Dortmunda je bio četiri utakmice bez pobjede u svim takmičenjima pred gostovanje kod Nurnberga pa je pobjeda u ovom meču bila imperativ.

Krenuli su gosti sa napadima od prve minute i imala nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu da stigne do vodstva od kojih su najbolje bile Axela Witsela u 44 minuti, te Maria Gotzea samo minutu kasnije koji nije iskoristi zicer pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku je Dortmund nastavio sa napadima, a dobru priliku je ponovo imao Mario Gotze u 53 minuti, ali golman domaćih je sjajno intervenisao.

Napadao je Dortmund sa svih strana, ali lopta jednostavno nije htjela ući u gol. U 89 minuti je Borussia postigla gol, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gosti tako nisu uspjeli doći do vodstva pa je na kraju konačni rezultat glasio 0:0.

Borussia je i dalje prva na tabli sa 51 bodom, ali sada ima samo tri boda prednosti ispred Bayerna koji je na drugom mjestu sa 48. Nurnberga je i dalje na posljednjem mjestu sa 13 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.