U Dortmundu krive frizera za poraz od Tottenhama
Dortmund je upao u krizu rezultata

Traži se krivac za katastrofalnu igru

U Dortmundu krive frizera za poraz od Tottenhama

S. Pašalić

Borussia Dortmund je upala u veliku krizu u posljednje dvije sedmice.

Milioneri su u posljednjih četiri utakmice bez pobjede i sada su pod velikim pritiskom. Sve je krenulo u Bundesligi kada su odigrali 1:1 protiv Eintrachta u gostima nakon čega su u kupu ispali od Werdera na penale.

Zatim je uslijedila šokantna utakmica protiv Hoffenheima kada su vodili 3:0 i dopustili gostima da dođu do 3:3. Posljednji udarac im je zadao Tottenham u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka koja se igrala u srijedu, a koji je tim iz Premiershipa dobio sa 3:0 i tako potpuno razbio Dortmund.

Kada stvari krenu ići nizbrdo onda se krivci traže na sve strane, pa se tako pojavila informacija da su Axel Witsel, Raphael Guerreiro, Dan-Axel Zagadou, Abdou Diallo i Jacob Bruun Larsen pozvali poznatog frizera Sheldona Edwardsa u hotel da im sredi frizure samo nekoliko sati prije početka meča sa Tottenhamom.

Igrači su se našli na udaru javnosti, a cijelu situaciju je prokomentarisao i direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Danas imamo generaciju nogometaša koja se potpuno drugačije priprema za meč u odnosu na moje vrijeme. Ovo nije trebalo da se desi i više se neće dešavati. Porazgovarat ćemo sa igračima, ali naravno da šišanje nije poremetilo ekipu. Mi smo izgubili na terenu, tamo ćemo i tražiti uzroke", rekao je direktor Milionera.

Atmosfera u klubu je definitivno poljuljana nakon posljednjih dešavanja, a da li će se to odraziti i na naredne utakmice Dortmunda ostaje nam da vidimo.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi