Navijači u Njemačkoj ponovo iskazali svoje nezadovoljstvo terminom utakmice
Nezadovoljstvo zbod termina odigravanja utakmica ponedjeljkom

Poslali jasnu poruku

Navijači u Njemačkoj ponovo iskazali svoje nezadovoljstvo terminom utakmice

S. Pašalić

U posljednjoj utakmici 22. kola njemačke Bundeslige vodeća Borussia je stigla na gostovanje kod posljednje ekipe na tabeli Nurnberga, a trenutni rezultat je 0:0.

Utakmica je se igra u terminu koji se ne dopada navijačima u Njemačkoj, a i ovu utakmicu su iskoristili da iskažu svoje nezadovoljstvo zbog termina igranja utakmica ponedjeljkom od 20:30.

Domaći navijači su zasuli teren sa crnim lopticama i imali su postere sa srednjim prstom koji je jasno simbolizirao njihovo nezadovoljstvo.

Prošle godine su navijači Dortmunda odlučili da bojkotuju utakmicu protiv Augsburga iz istih razloga.

"Ova naša odluka nikako nije usmjerena protiv kluba, ali ne možemo i ne želimo prihvatiti da se bundesligaške utakmice igraju ponedjeljkom. Organizirati utakmice u terminima kada niko nema vremena za odlazak na stadion pokazuje monstruoznu ravnodušnost prema socijalnoj komponenti koju nogomet ima za navijače koji ovaj sport čine toliko važnim. Za ligu koja se ponosi svojim rasprodanim stadionima utakmice ponedjeljkom siguran su put u propast", pisalo je tada u saopštenju navijača Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi