Tottenham razbio Dortmund u finišu utakmice

S tri gola prednosti idu na revanš

Tottenham razbio Dortmund u finišu utakmice

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama pobijedili su večeras pred svojim navijačima Borussiju Dortmund sa 3:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Tottenham i Dortmund su večeras igrali u znatno oslabljenim sastavima zbog velikih problema s povredama, no na kraju je londonski klub uspio da dođe do prednosti. Pijetlovi će s tri gola prednosti igrati u revanšu u Dortmundu nakon što su uspjeli dočekati grešku odbrane njemačkog tima.

Prvu veliku šansu na večerašnjoj utakmici vidjeli smo u sedmoj minuti kada je Lucas Moura fantastično šutirao iz voleja, ali lopta je otišla tik pored stative. Dortmund je prvu ozbiljniju šansu imao tek u 35. minuti kada je Thoma Delaney snašno šutirao s vrha kaznenog prostora, no Lloris je odlično odbranio njegov udarac.

Njemački klub je do prednosti mogao u samom finišu prvog dijela, ali je Lloris fantastično odbranio udarac Zagadoua. Tottenham je otpor gostujućeg tima uspio slomiti u 47. minuti.

Odbrambeni igrači Dortmunda poigravali su se pred svojim golom, a to su domaći iskoristili i ukrali loptu. Vertonghen je potom odlično centrirao s lijeve strane, a na pravom mjestu bio je Son koji rutinski pogađa za 1:0 i veliko slavlje navijača Tottenhama.

U samom finišu meča vidjeli smo još dva gola i to oba u mrežu gostiju. Prvo je u 83. minti na 2:0 povisio Vertonghen, a konačnih 3:0 postavio je Llorente tri minute kasnije.

Jasno je da je ovo velika prednost Tottenhama pred revaš utakmicu u kojoj će Dortmundu trebati čudo da dođu do preokreta i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka.

Liga prvaka, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tottenham - Borussia Dortmund 3:0

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije