Udovoljit će se njihove želje, ali ne odmah

Fudbalski savez Njemačke izašao u susret navijačima koji bacaju crne teniske loptice

Tokom sinoćnje utakmice njemačke Bundeslige između Nurnberga i Borussije Dortmund, još jednom smo imali priliku vidjeti na djelu nezadovoljstvo navijača. 

Već od ranije znamo da su navijači u Bundesligi znali na teren bacati toalet papir i ostavljati neke sektore tribina prazne, a sve u znak protesta jer se susreti najjačeg ranga fudbalskog takmičenja igraju ponedjeljkom.

Nurnberg i Dortmund su baš u ponedjeljak odigrali susret 22. kola koji je završen bez golova, a u jednom trenutku je prekinut obzirom da su navijači počeli bacati veliki broj crnih teniskih loptica.

Vodeći ljudi Fudbalskog saveza Njemačke su odlučili izaći u susret navijačima te ukinuti utakmice ponedjeljkom, ali ne odmah, već od sezone 2021/2022.

Do te sezone je potpisan ugovor o TV pravima koji uključuje utakmice ponedjeljkom te upracvo zbog toga se mora ispoštovati. Inače, ugovor je vrijedan 4,65 milijardi eura.

Navijači u Njemačkoj su nezadovoljni jer je ovaj ugovor potpisan, a njih nije niko pitao da li im se sviđa ideja o utakmicama ponedjeljkom.

Naravno, oni su poznati po tome što gotovo uvijek pune stadione u svakom kolu Bundeslige tako da bi svakako trebali biti daleko važniji čelnicima saveza.

Prednost Dortmunda se lagano topi

Pređimo malo i na fudbalsku stranu. Dortmund je sjajno počeo ovu sezonu i stekao veoma lijepu prednost na vrhu tabele. Ipak, u poslejdnje vrijeme Milioneri igraju sve lošije i prednost se gotovo potpuno istopila.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada Dortmund Bayernu bježi samo tri boda, a u narednom kolu igra vrlo težak meč protiv Bayer Leverkusena. Dodajmo i to da će Milioneri do kraja sezone morati u goste Bayernu na Alianz Arenu. 

Problem za Dortmund predstavlja i povreda ponajboljeg igrača Marca Reusa kojeg na terenu neće biti još neko vrijeme. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.