Borussia se poskliznula, Bayern sve bliže
Borussia je napadala sa svih strana, ali nije uspjela doći do pobjede

Prednost Dortmunda se sve više smanjuje

Borussia se poskliznula, Bayern sve bliže

S. Pašalić

U posljednjoj utakmici 22. kola njemačke Bundeslige vodeća Borussija je stigla na gostovanje kod posljednje ekipe na tabeli Nurnberga i odigrala 0:0.

Borussia je u velikoj krizi i tim iz Dortmunda je bio četiri utakmice bez pobjede u svim takmičenjima pred gostovanje kod Nurnberga pa je pobjeda u ovom meču bila imperativ.

Krenuli su gosti sa napadima od prve minute i imala nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu da stigne do vodstva od kojih su najbolje bile Axela Witsela u 44 minuti, te Maria Gotzea samo minutu kasnije koji nije iskoristi zicer pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku je Dortmund nastavio sa napadima, a dobru priliku je ponovo imao Mario Gotze u 53 minuti, ali golman domaćih je sjajno intervenisao.

Napadao je Dortmund sa svih strana, ali lopta jednostavno nije htjela ući u gol. U 89 minuti je Borussia postigla gol, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gosti tako nisu uspjeli doći do vodstva pa je na kraju konačni rezultat glasio 0:0.

Borussia je i dalje prva na tabli sa 51 bodom, ali sada ima samo tri boda prednosti ispred Bayerna koji je na drugom mjestu sa 48. Nurnberga je i dalje na posljednjem mjestu sa 13 bodova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
dabogda nikad vise ne osvojili titulu!! mrtvaci glupi!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi