Zanimljiv igrač stigao u mostarski klub

Ko je novo pojačanje Veleža: Zvali ga novi Ibrahimović, imao ponude Milana, Tottenhama...

Desetak dana prije početka sezone Velež je predstavio vrlo zanimljivo pojačanje u borbi za Premijer ligu.

U Velež je, naime, stigao 22-godišnji Šveđanin porijeklom s Kosova Valmir Berisha koji će u napadu praviti konkurenciju golgeteru Nusmiru Fajiću, a s mostarskim klubom je potpisao ugovor do kraja sljedeće sezone, uz opciju produženja.

Berisha je intrigantan, mlad i nije neki "no name" igrač, što se može vidjeti i po njegovom CV-u u kojem su, između ostalog, klubovi poput Panathinaikosa i Rome. Nije zanemariva činjenica da je od strane svjetskih medija nakon nastupa na SP-u za kadete 2013. godine, gdje je bio najbolji strijelac, etiketiran kao 'novi Zlatan Ibrahimović', a bitku za njegove usluge u tom periodu vodili su Ajax, Arsenal, AS Roma, Manchester United, Milan, Tottenham...

"Svi su mu ponudili ugovore. Posebno su uporni Ajax, Milan, Sunderland, Tottenham i Celtic. Želim otići u manji klub, tamo gdje je potreban napadač, kako bih se lakše izborio za mjesto u timu", govorio je u prošlosti Berisha, koji se na kraju opredjelio za Romu, ali transfer u Italiju se nije ispostavio kao najbolji potez. Za prvi tim debi nije dočekao.

"Nevjerovatan je osjećaj kada trenirate s svim tim zvijezdama, zagrijavate se sa Tottijem... U Italiji sam se razvio psihički i fizički."

Nije ni čudo što je vijest o Berishinom prelasku u Velež izazvala interesovanje inostranih medija, iako ovaj nogometaš ne skriva da mu ideja dolaska u našu zemlju i nije bila primamljiva, ponajviše jer se radi o drugom rangu bh. nogometa.

"Kada sam čuo za opciju dolaska u BiH, iskren da budem, nisam bio zainteresovan. No, nakon što sam pogledao utakmicu između Veleža i Širokog Brijega, ostao sam ugodno iznenađen snagom momčadi i nakon toga za mene nije bilo dieleme. Donio sam odluku da prihvatim ponudu", rekao je Berisha, koji će u Veležu pokušati oživjeti karijeru, a zbog svog poteza dobio je podršku od cijele porodice.

"Kontaktirao sam članove porodice, prijatelje i neke igrače, a prije svega svog oca, koji mi je rekao kako nisam ni svjestan veličine Veleža, te šta je taj klub predstavljao u bivšoj državi. Bio je izuzetno sretan kada sam mu rekao da ću postati njihov igrač."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posljednji angažman Berisha je inače imao u norveškom Aalesundu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.