Veliko nezadovoljstvo vlada među navijačima Chelseaja. Sarrija su na početku sezone dočekali kao spasioca, a već nekoliko mjeseci kasnije žele da mu vide leđa (Foto: EPA)

Italijan pred otkazom

Sarri će uskoro biti bivši: Petorica su kandidata za novog menadžera Chelseaja

Midhat Šljivak

Maurizio Sarri nalazi se na izlaznim vratima londonskog Chelseaja.

Loša igra i rezultati doveli su do velikog revolta među navijačima londonskog kluba i sve ih više želi odlazak italijanskog stručnjaka nakon nepune sezone na klupi Plavaca.

Posebno nezadovoljstvo izraženo je nakon poraza u FA Kupu na Stamford Bridgeu od Manchester Uniteda (0:2), a ako izgubi i naredni meč, izvjesno je da će Sarri biti bivši.

Chelsea sutra u Evropskoj ligi igra protiv Malmea. Imaju prednost od 2:1 iz prvog meča i ne bi trebalo biti problema u prolasku dalje. Ipak, u slučaju poraza Sarri će postati bivši, a ako ipak sve prođe kako treba, rezultat u meču finala Liga Kupa protiv Manchester Cityja će dosta značiti za Italijana.

Engleski mediji tvrde da rukovodstvo Plavaca već odavno razmišlja o eventualnoj zamjeni za Sarrija. U slučaju njegovog otkazaka žele brzo reagovati, a na listi potencijalnih menadžera je pet imena.

Predvodi ih aktuelni Sarrijev pomićnik Gianfranco Zola. On je i najveći kandidat za ovo mjesto, a i navijači ga izuzetno vole i pamte vrhunske nastupe za klub na terenu.

Navodno, jedan od kandidata za povratak na Stamford Bridge je i Jose Mourinho. Međutim, ova opcija je veoma teško ostvariva i nerealno je očekivati da Posebni po treći put preuzme Plavce.

Pored Zole najveće šanse da zamijeni Sarrija ima Jimmy-Floyd Hasselbaink. Nekada junak navijača ovog tima ima određeno menadžersko iskustvo i mnogi tvrde da bi on mogao biti Chelseajev Ole Gunnar Solskjaer.

Također, sa Chelseajem se još povezuju Guus Hiddink i Arsene Wenger. Ipak, iskusni stručnjacni će zaista teško postati menadžeri londonskog kluba, posebno Wenger koji nikada ne bi izdao svoj Arsenal i preuzeo vođenje velikog rivala.

Sarriju vrijeme polako ističe. U narednim utakmicama mora ostvariti vrhunske rezultate kako bi sačuvao posao, a prva u nizu bitnih utakmica je već sutra protiv Malmea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eventualni kiks i ispadanje iz Evropske lige mu ne bi bio oprošten i teško da bi dočekao petak sa poslom menadžera Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.