Turčin će vratiti Chelsea na stazu stare slave?
Roman Abramovič: Chelseaju ne cvjetaju ruže

Planovi londonskog kluba

Turčin će vratiti Chelsea na stazu stare slave?

Fudbaleri Chelseaja u evidentnoj su ruzultatskoj krizi. Nakon odličnog početka sezone Mauritio Sarri uvezao je nekoliko razočaravajućih poraza pa mu polako i navijači okreću leđa.

Italijanski stručnjak u zimskom prijelaznom roku doveo je Gonzala Higuaina nauštrb Alvara Morate, no ni to nije izazvalo neki preveliki efekat.

Kako više ne znaju šta će, tako barem prema tvrdnjama medija u Engleskoj, Chelsea se okrenuo sklapanju tima za narednu sezonu, očajnički žele nekoga na kome bi mogli graditi buduće ambicije, pa su navodno zainteresirani za Cengiza Undera!

Vjeruje se da Bluesi na tržištu u njemu vide zamjenu za Edena Hazarda koji se "priprema" da u ljetnom prelaznom roku pređe u Real Madrid.

Turski 21-godišnjak je svoju profesionalnu karijeru započeo u Altinorduu, prije nego se pridružio Basaksehiru 2016. godine.

Brzo se etablirao kao standardni prvotimac, postigavši devet golova u 43 nastupa za klub. Njegove predstave pomogle su mu da potpiše za Romu u ljeto 2017. godine.

Under je nastavio sa dobrim igrama i u 57 nastupa za klub iz Rima u svim takmičenjima postigao je 14 golova.

Arsenal i Tottenham Hotspur su bili povezani sa ovim krilnim igračem u proteklih nekoliko mjeseci, a u Romi su ga procijenili na više od 55 miliona funti.

Trenutno ima preko tri godine ugovora sa Romom i razgovara o produženju saradnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, pošto Chelsea očajnički želi da poboljša svoj tim, prelazak na Stamford Bridge mogao bi se svidjeti Underu.

Pitanje je samo da li on stvarno kalibar da zadovolji velike apetite Romana Abramoviča?

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi