Mandić ima titulu prvaka svijeta

Brazilu zabio u finalu Svjetskog prvenstva, sada potpisao za HŠK Zrinjski · Zvanično

Novi igrač aktuelnog bh. prvaka Zrinjskog danas je i zvanično postao 24-godišnji Staniša Mandić.

U pitanju je bivši reprezentativac Crne Gore koji u mostarski klub dolazi na jednogodišnju posudbu iz Norveške, tačnije tamošnjeg drugoligaša Sogndala, a Zrinjski će imati i pravo otkupa njegovog ugovora.

Mandić koji je rođen 1995. godine inače igra na poziciji napadača, po potrebi i na krilu, a njegovim dolaskom Zrinjski je vjerovatno kompletirao listu pojačanja za ovu polusezonu.

"HŠK Zrinjski potvrđuje angažman Staniše Mandića. Radi se o igraču rođenom u Kotoru, koji je profesionalnu karijeru započeo u Čukaričkom, odakle je i otišao u Sogndal", saopštio su iz tabora Plemića.

Prije nego što je zaigrao za "A" reprezentaciju Crne Gore, Mandić je imao priliku nastupati i pod zastavom Srbije, s čijom je U20 selekcijom osvojio Svjetsko prvenstvo. Upravo je u finalnoj utakmici protiv Brazila postigao pogodak, a tu generaciju, između ostalog, činili su još Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Marko Grujić, Sergej Milinković-Savić...

Plemići aktivni na tržištu

Čelnici Zrinjskog ove zime su bili prilično aktivni na nogometnom tržištu. U mostarski klub su pored Staniše Mandića stigli još Tomislav Barbarić, Abid Mujagić, Renato Gojković, Ivan Čurjurić, Vasilije Kolak i Nikola Rodin. S druge strane, klub su napustili Neven Laštro, Ognjen Todorović, Nemanja Bilbija, Toni Jović, Josip Miketek, Ismar Hairlahović...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.