HŠK Zrinjski: Staniša Mandić novo pojačanje Plemića
Mandić će u nastavku Premijer Lige BiH ojačati konkurenciju u napadu Plemića.

24-godišnjak među Plemiće stiže iz norveškog Sogndala

HŠK Zrinjski: Staniša Mandić novo pojačanje Plemića · Saznajemo

Nogometaš norveškog Sogndala Staniša Mandić novo je pojačanje HŠK Zrinjski. Bivši mladi reprezentativac Crne Gore, te Srbije sutra bi se trebao  pojaviti na treningu bh. prvaka i tako vjerojatno kompletirati listu pojačanja za mostarski tim za ovu polusezonu.

Mandić je rođen 1995 godine u Herceg Novom i igra na poziciji napadača a po potrebi i krilo. Profesionalni nogomet Mandić je počeo igrati u Čukaričkom u kome se zadržao od 2014. do 2018. godine.

Ovaj napadač je 2017. posuđen norveškom Sogndalu koji je na kraju i potpisao ugovor s njim no ovaj 24-godišnjak se u Norveškoj zadržao samo godinu dana. U poršlosti je Mandić nastupao i za mlade selekcije Crne Gore a zatim i Srbije. 

Zanimljivost vezana uz Mandića je da je svoj prvi seniorski pogodak u dresu Čukaričkog zabio Crvenoj Zvezdi u porazu na Marakani 12. aprila 2014. godine. Mandić je nastupajući za mladu selekciju Srbije do 20 godina osvojio i naslov prvaka svijeta a postigao je i prvi pogodak u finalnoj utakmici protiv Brazila koju su on i njegovi suigrači dobili rezultatom 2:1.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

hdhdui
Bravo za upravu dovesti momka koji je zabio gol brazilu u finalu svijetskog juniorskog prvenstva je stvarno impresivno
1 15
Đuka
Bravo Šula legendo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi