Mladi fudbaler van terena

Veliki peh za FK Sarajevo: Selmir Pidro propušta početak drugog dijela sezone! · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Sarajevo će na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH biti bez lijevog beka Selmira Pidre.

Ovaj 20-godišnji lijevi bek povrijedio je ložu i kako sada stvari stoje, propustiti nekoliko utakmica Bordo tima na otvaranju proljetnog dijela sezone.

Mladi fudbaler je bio nezamjenjiv član prvog tima Sarajeva u prvom dijelu sezone. Potpuno je iskoristio ukazanu priliku koju  mu je dao trener Husref Musemić i igrao je zaista odlično.

Takos se Musemić sada našao u problemima pred start drugog dijela sezone. Propustiće mladi fudbaler nekoliko utakmica, a njegovo mjesto će vjerovatno zauzeti Almir Bekić.

"Kod Pidre je riječ o manjoj povredi mišića stražnje lože koju je zadobio na jučerašnjem treningu. Danas urađenom dijagnostikom potvrđen je preliminarni nalaz, odnosno da je riječ o manjoj ozljedi koja će se tretirati intenzivnim fizikalnim terapijama. Predviđeno vrijeme oporavka je dvije sedmice", rekao je za SporrSport.ba fizioterapeut FK Sarajevo Ismar Hadžibajrić

U prvom dijelu sezone lijevi bočni fudbaler odigrao ukupno 20 utakmica. Njih 17 je odigrao u prvenstvu, tri u Evropskoj ligi, te je imao učinak od jednog postignutog gola i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pidro je karijeru počeo u bugojanskoj Iskri. Potom je prešao u omladinske kategorije FK Sarajevo, a prošle godine je boravio na posudbi u visočkoj Bosni.

FK Sarajevo novu sezonu otvara gostovanjem na Tušnju kod Tuzla Cityja, a već naredne serijede igraju derbi u četvrtfinalu Kupa protiv mostarskog Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.