Musemić: I mi i Zrinjski imamo najveće ambicije

Trener FK Sarajevo za SportSport.ba

Musemić: I mi i Zrinjski imamo najveće ambicije

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine igraju veliki derbi protiv Zrinjskog.

Žrijeb je htio da spoji u četvrtfinalu dva najveća favorita, a prva utakmica igra se 27. februara na Koševu. Trener bordo kluba Husref Musemić za SportSport.ba izjavio je da će to biti težak dvomeč, ali da obje ekipe imaju podjednake šanse da idu dalje.

"Sigurno je da i Sarajevo i Zrinjski imaju ambicije da osvoje Kup. Volja žrijeba je da se sada sastanemo i šta je tu je. Moramo igrati sa svakim i nema kuknjave. Vidjet ćemo na kraju ko će izaći kao pobjednik. Obje ekipe se u prvenstvu bore za prvo mjesto i ostali su da kažem u zaostatku. Sigurno da je to duel jakih ekipa", rekao je Musemić.

Šefa stručnog štaba Sarajeva pitali smo da li ovaj rani dvomeč sa Zrinjskim može možda imati utjecaja  na prvenstvenu utrku.

"Nisam vidovnjak i to je jako teško reći sada. Nama je igrati i vidjet ćemo šta će na kraju biti od svega. Fudbal je čudna igra sigurno je da nas čekaju dvije naporne utakmice i neko mora dalje, a vidjet ćemo ko će to biti".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Musemić se osvrnuo i na činjenicu da će Sarajevo igrati prvi meč kući, a u revanšu gostovati u Mostaru.

"Ne znam šta je tu prednost. Statistika kaže da ekipa koja prva gostuje ima više šansi, ali opet to je fudbal i nemoguće je nešto prognozirati. Imamo dvije utakmice podjednako teške u kojima moramo dati maksimum. To što gostujemo u revanšu ne znači ništa", zaključio je trener bordo tima za SportSport.ba

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Finale prije finala
3 0
Analiticar
FK Sarajevo ima malo bolju ekipu ali dajem prednost Zrinjskom zbog boljeg trenera i trenutne napetosti izmedju igraca Sarajeva i Husrefa Musemica.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi