Igrači Schalkea na koljenima

Ovo može samo Liga prvaka: Pogledajte preokret Manchester Cityja

Endin Čaušević

Nevjerovatnu utakmicu gledali smo večeras u Gelsenkirchenu gdje je Manchester City pobijedio Schalke u okviru osmine finala Lige prvaka.

Schalke je u očima svih bio veliki autsajder u ovom duelu, no njemački klub je itekako namučio prvaka Engleske. Domaći su bili na korak do pobjede jer su do 85. minute vodili sa 2:1, ali za samo pet minuta sve to je nestalo.

City je čak bio s igračem manje jer je Otamendi u 68. minuti dobi drugi žuti, odnosno crveni karton što im je dodatno otežalo posao. I kada su svi mislili da će engleski klub izgubiti i da će Schalke napraviti senzaciju to se nije desilo.

Pep Guardiola je na teren poslao bivšeg igrača Schalkea, Leroyja Sanea, što je i odlučilo meč. Sane je u 85. minuti izveo nevjerovatno slobodan udarac i postigao fantastičan gol koji iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio.

Samo nekoliko minuta kasnije navijači domaćih su totalno ušutili. Na semaforu je bilo 2:3 za Manchester City, a ovaj put gol je postigao Sterling koji je tako donio veliki preokret i pobjedu svom timu pred revanš na Etihadu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti