Strašan meč: Nestvaran preokret Manchester Cityja za pobjedu protiv Schalkea

Schalke je bio tako blizu pobjede

Strašan meč: Nestvaran preokret Manchester Cityja za pobjedu protiv Schalkea

E. Čaušević

Fudbaleri Schalkea i Manchester Cityja odigrali su večeras fantastičnu utakmicu u okviru osmine finala Lige prvaka koja je na kraju završena pobjedom gostiju od 3:2 nakon sjajnog preokreta.

City je imao dobru šansu već u osmoj minuti kada su gosti sjajno kombinovali nakon prekida, ali je udarac Aguera odlično zaustavio golman Schalkea. I taman kada su se domaći malo oslobodili pritiska odbrana ovog tima je napravila nevjerovatan kiks.

Domaći su se poigravali u svom kaznenom prostoru što je iskoristio David Silva koji je ukrao loptu, te uposlio Sergija Aguera, a argentinski napadač lagano pogađa za 1:0.

Tada su mnogi pomislili da će Schalke doživjeti katastrofu, ali se to nije desilo. Domaći tim je došao do preokreta i to su oba gola postigli iz penala. Prvi penal vidjeli smo u 38. minuti kada je Otamendi igrao rukom, a sudija je uz pomoć VAR-a dosudio pravu odluku.

Bentaleb je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1. U 45. minuti ponovo VAR i ponovo penal za domaće. Ovaj put je Fernandinho napravio faul, a Bentaleb je ponovo odlučio da izvede penal i ovaj put je bio precizan za veliki preokret i vodstvo Schalkea od 2:1.

U drugom poluvremenu City je krenuo veoma ofanzivno po izjednačenje, no Schalke se odlično branio. Gosti su kružili oko kaznenog prostora domaćih, no nisu uspjeli da ozbiljnije zaprijete.

Posao im je dodatno otežao Otamendi koji je u 68. minuti napravio veliku glupost i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Međutim, u samoj završnici City dolazi do izjednačenja, te preokreta.

Guardiola je u igru uveo bivšeg igrača Schalkea, Leroyja Sanea, koji je zavio u crno svoj bivši klub. Sane je u 85. minuti postigao magičan gol iz slobodnjaka za 2:2, ali to nije bio kraj noćne more domaćeg tima. Samo pet minuta kasnije City dolazi do preokreta, a ovaj put Sterling je pogodio za 2:3 i strašan preokret engleskog kluba.

Liga prvaka, osmina finala:

Schalke - Manchester City 2:3 (Bentaleg 38', 45'/Aguero 18, Sane 85', Sterling 90')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasko91
Šta je ovdje čudno ,pogledajte samo utakmice ovih plastičara protiv njemačkih timova,redovno su prelazi 1-2,2-1 .. .. zašto ovo ne ispita i fifa i uefa ??
2 0
Guber
Jeli bi remi ili pobjeda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi