Šok u Gelsenkirchenu: Schalke dobio dva penala i preokrenuo protiv Manchester Cityja

Domaći sad vode sa 2:1

Šok u Gelsenkirchenu: Schalke dobio dva penala i preokrenuo protiv Manchester Cityja

E. Čaušević

Schalke igra trenutno na svom terenu protiv Manchester Cityja prvi meč osmine finala Lige prvaka.

City je odlično otovrio utakmicu i zaprijetio odmah na početku, ali se Schalke nije odbranio. Ipak, u 18. minuti domaći su napravili nevjerovatnu grešku u odbrani koji je iskoristio David Silva, a mrežu je zatresao Sergio Aguero.

Međutim, u finišu prvog poluvremena Schalke stiže do izjednačenja. Otamendi je u kaznenom prostoru igrao rukom, a prekid zbog VAR-a trajao je čak nekoliko minuta. No, sudija je na kraju pokazao na bijelu tačku, a na 1:1 poravnao je Bentaleb.

U 45. minuti velika glupost Fernandinha koji pravi penal jer je povukao jednog od igrača Schalkea, a sudija ponovo svira penal. Bentaleb je uzeo opet odgovornost i lagano pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi