Fantastični brazilski lijevi bek na izlaznim je vratima Reala. Zaista je teško očekivati da će i u narednoj sezoni nositi dres Kraljeva iz Madrida (Foto: EPA)

Kraljevi biraju novog defanzivca

Marcelo je bivši u Realu, trojica su kandidati za poziciju lijevog beka

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Marcelo (30) vjerovatno će napustiti redove madridskog Reala nakon 12 godina u klubu.

Sjajni 30-godišnji fudbaler igra veoma lošu sezoni i proglašen je za glavnog krivca za loša dešavanja unutar kluba.

Zbog toga, ali i zbog povreda koje je imao, trener Santiago Solari ga u nekoliko posljednjih utakmica ostavlja na klupi.

To naravno Marcelo ne želi da trpi. Najavljen je njegov odlazak iz kluba, a rukovodstvo Kraljeva već razmišlja o njegovim zamjenama od naredne sezone.

Španski mediji tvrde da su trojica kandidata za mjesto lijevog beka u madridskom timu. To su David Alaba (Bayern), Marcos Alonso (Chelsea) i Alex Sandro (Juventus).

Posebno zanimljiva opcija je Alex Sandro. Poznato je da Juventus silno želi dovesti Marcela u svoje redove i moguće je da dođe do novog posla između dva evropska velikana.

Ono što je sigurno da dvojica fudbalera neće igrati u istom timu. Nema šanse da će ijedan pristati da bude konkurencija drugom, pa opcija zamjene igrača djeluje jako dobro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve oko potencijalnog pojačanja Reala na lijevom beku biće poznato na kraju sezone. Do nje ima još mnogo i vrlo je moguće da dođe do određenih promjena u samoj ekipi Reala.

Marcelo je za 12 godina u redovima Reala odigrao 476 utakmica i postigao je 36 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.