Navijači Juventusa obrukali klub komentarima za kćerku Diega Simeonea

Njihovom bezobrazluku nema kraja

Navijači Juventusa obrukali klub komentarima za kćerku Diega Simeonea

Trener Atletico Madrida Diego Simeone našao se na udaru navijača Juventusa nakon utakmice osmine finala Lige prvaka.

Simeone i njegov Atletico su porazili Juventus sa 2:0 u Madridu u prvom meču osmine finala, a argentinski trener je navukao bijes navijača Juventusa zbog proslave prvog gola.

On se uhvatio tom prilikom za međunožje i okrenuo prema tribini, a neki navijači Juventusa su to shvatili kao provokaciju pa su uzvratili na najružniji mogući način.

Naime, Simeone je prošle sedmice na Instagram objavio fotografiju s novorođenom kćerkom Valentinom, a navijači Juventusa su ga 'zasuli' užasnim komentarima.

Neki su poželjeli rak njegovoj kćerki, drugi su jednostavno poželjeli da oboje umru itd. Druga grupa onih normalnijih navijača Juventusa je napravila grupu na Facebooku putem koje je uputila izvinjenje Simeoneu u ime navijača i u ime kluba.

View this post on Instagram

Bienvenida Valentina❤️

A post shared by Diego Pablo Simeone (@simeone) on

Simeone nakon meča objasnio zašto je proslavio gol na taj način

Inače, trener Atletica je odmah nakon meča pojasnio da proslava gola nema veze s navijačima Juventusa.

"Uradio sam to i kao igrač na meču između Lazija i Bologne i uradio sam to opet da pokažem našim navijačima da imamo mu*a. Nije bilo usmjereno ka protivničkoj ekipi, nego vlastitim navijačima... Priznajem, to nije lijepa gesta, ali osjetio sam potrebu da to uradim... Toliko smo se borili, Diego Costa se borio, a nije bio poptuno spreman. Morao sam pokazati kako se osjećam... Mogu se samo izviniti svima koje sam uvrijedio, ali uradio sam to od srca", objasnio je svoju kontroverznu proslavu Simeone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada je utakmica u pitanju, Simeone je imao sljedeći komentar:

"Pružili smo sjajnu partiju... Vratili su nam se važni igrači poput Kokea i Coste i bili smo u mogućnosti odigrati pametno protiv velikog protivnika koji u svojim redovima ima jake igrače... Morali smo izvući maksimum iz svake situacije. Ovo je dobar rezultat".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi