Bivši predsjednik Real Madrida otkrio: Henry je potpisao za Real, a Messi je bio veoma blizu
Real je tokom mandata Lorenza Sanza imao zaista fantastičnu ekipu. Radio je predsjednik sjajan posao, a mogao je i bolje jer su dva velikana mogla završiti u klubu

Lorenzo Sanz iznio zanimljive podatke

Bivši predsjednik Real Madrida otkrio: Henry je potpisao za Real, a Messi je bio veoma blizu

M. Šljivak

Nekadašnji predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz otkrio je zanimljive podatke o fudbalerima koji su bili blizu potpisa za Kraljeve dok je on bio na čelu kluba.

Danas 75-godišnji Sanz je imao zaista veliki broj vrhunskih pojačanja, a lako se moglo desiti da dres Real nose Lionel Messi i Thierry Henry.

Lionel Messi je odigrao veliku ulogu u historiji Barcelone. Porušio je sve moguće rekorde, osvojio sve moguće trofeje, ali ništa se od toga ne bi desilo da je završio u Madridu.

Sanz je otkrio kako je postojala velika mogućnost za to, a šanse Barce i Reala su bile 50-50.

"Trenutni menadžer Marca Asensija (Horacio Gaggioli) je doveo Messija u Španiju. Međutim, nije znao gdje da ga odvede u Madrid ili Barcelonu. Roditeljima je bilo svejedno gdje će igrati, ali na kraju je završio u Barceloni", istakao je Sanz.

Također, Sanz je istakao da je ugovor sa Kraljevima imao i sada već legendarni Francuz Thierry Henry. On je čak i potpisao za klub.

"Henry je igrao u Monacu. Uvjerili smo ga da potpiše za nas i on je to učinio", rekao je Sanz, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio je u avionu, trebao je da krene za Madrid, ali je njegov otac stigao na aerodrom u posljednji tren. Rekao je da Thierry ne može ići, jer se plaše predsjednika Monaca. Pokušao sam ih uvjeriti, ali on je ostao pri svome stavu, pa je transfer propao", istakao je Sanz.

Na kraju je Henry završio u Juventusu, a zatim i u Arsenalu, gdje je postao velika legenda. Igrao je i u Realovom velikom rivalu Barci, ali ipak je njegovu karijeru obilježio London i dres Topnika.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi