Juniorski prvaci BiH su sjajno počeli kvalifikacioni turnir Eurolige u Beogradu

Sjajna partija bh. košarkaša

Fenomenalni Topolović vodio mlade Sparse do trijumfa nad Fenerbahčeom

Juniori sarajevskih Sparsa su danas odigrali prvu utakmicu u okviru kvalifikacionog turnira juniorske Eurolige u Beogradu.

Sparsi su u okviru Grupe B danas odigrali sjajan meč i savladali vršnjake iz Fenerbahčea rezultatom 73:72.

Ekipa Sparsa je bila u vodstvu većim dijelom prvog poluvremena, izuzev perioda kada je turski predstavnik nakratko dolazio do vodstva.

Fener je tako uspio doći do vodstva u finišu prve dionice i istu riješiti rezultatom 23:22 u svoju korist, ali se Sparsi vrlo brzo, u drugoj četvrtini, vraćaju u vodstvo.

Imale su Sarajlije i +9 u drugoj četvrtini, dok se na odmor otišlo prednošću Sparsa od 38:34.

Drugo poluvrijeme je donijelo nekoliko promjena u vodstvu, ali su Sparsi ipak uspjeli slaviti u dramatičnoj završnici.

Iako je u samom finišu bilo i nekoliko grešaka mladih košarkaša Sparsa, poeni Đorđa Topolovića minutu prije kraja ispostavili su se dovoljnima za zasluženu pobjedu Sparsa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u ekipi Sparsa je bio upravo Topolović sa 29 poena i 12 skokova. Deni Radak je dodao 14 poena i sedam skokova, dok je Huseinspahić postigao osam poena.

Kod Fenera se istakao Ismail Krabilen sa 21 poenom, dok je jedan manje postigao Sancakli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.