KK Igokea osvojila trofej "Mirza Delibašić"
Tim iz Laktaša je na domaćem terenu odbranio naslov pobjednika Kupa BiH. Ovo je prva sezona u kojem ovaj trofej nosi ime Mirza Delibašić

U finalu savladali OKK Spars

KK Igokea osvojila trofej "Mirza Delibašić"

M. Šljivak

Košarkaši Igokee osvojili su trofej Kupa BiH koji nosi naziv po najvećem bh. košarkašu svih vremena Mirzi Delibašiću. Igosi su večeras u Laktašima u finalnom duelu savladali OKK Spars rezultatom 78:63.

Igokea je imala bolje otvaranje utakmice. Na sredini igre u prvoj dionici imali su prednost od 10:4, ali Sparsi nisu dozvolili domaćem timu da se previše odvoji. Odigrali su jako dobro završne minute ovog dijela igre, u dva navrata su imali čak i prednost, ali Anđušić trojkom u posljednjoj sekundi donosi Igokei dva poena prednosti nakon deset minuta igre, 18:16.

Ekipa Dragana Nikolića pojačala je temo u drugoj dionici. Pogađali su gotovo sve, a na tri minute do kraja prvog poluvremena Igokea odlazi na 15 poena razlike (40:25) i činilo se kako je tu kraj svim nadama Sparsa.

Do poluvremena su domaći igrači zadržali dvocifrenu prednost i na odmor se otišlo sa plus 13 u korist Igokee, 48:35.

Nastavak meča ipak donosi poprilično sigurnu igru viceprvaka Bosne i Hercegovine. Iako su Sparsi pokušavali svim silama da se vrate u meč, to na kraju nisu uspjeli.

Domaći tim je nakon 30 minuta igre imao 11 poena prednosti (60:49), a prednost su bez problema sačuvali u posljednjoj dionici i na kraju su došli do osvajanja trofeja Kupa Bosne i Hercegovine.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Luković sa 21 poenom, dok je Sava Lešić ubacio 20. Kod Sparsa Nemanja Protić je ubacio 15 koševa.

Kup BiH, finale:

Igokea - Spars 78:63 (18:16, 30:19, 12:14, 18:14)

Igokea: Musić 5, Talić, Lešić 20, Adamović, Milošević 8, Jerrett, Radivojević 2, Williams 2, Ilić 2, Anđušić 14, Rikić 4, Luković 21.

Spars: Durmo, Zahiragić, Vrabac 8, Jovanović 4, Grubelič 3, Manjgafić 11, Hasandić, Kamenjaš 4, Protić 15, Albijanić 10, Bajramović 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi