Pripreme za proljetni dio sezone u 1. ligi RS

Ukrajinski Dnipro prvi protivnik Sloge u Turskoj

Ekspedicija Sloge iz Gornjeg Crnjelova trenutno se nalazi u Turskoj, tačnije Antaliji, gdje odrađuje pripreme za drugi dio sezone u 1. ligi RS.

Među igračima i stručnim štabom vlada izuzetno dobra atmosfera i raspoloženje, a prvi rival Slogi u Turskoj će biti ukrajinski Dnipro, koji je do prije nekoliko godina igrao grupnu fazu Evropske lige.

"To je još jedna od pobjeda našeg rukovodstva, na čelu sa predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem, koji je ličnim autoritetom uspio organizovati ovaj međunarodni prijateljski meč", saopštili su iz Sloge.

Krbanjević je istakao kako su Ukrajinci pokazali veliko uvažavanje prema Slogi.

"Želim da moji momci i ove godine osjete kako je to igrati protiv velikih ekipa sa ogromnom tradicijom, čiji igrači vrijede milione. U razgovoru sa njihovim predsjednikom, insistirao sam na tome da naši protivnici igraju u najjačem sastavu i tako će i biti. Pokazali su ogromno uvažavanje prema meni i Slogi i hvala im na tome", kazao je prvi čovjek Sloge, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Mi se ne zanosimo, znamo koliko je ukrajinska liga jača od naše, niti nam je na ovim pripremama rezultat prioritetan. Da nije tako, igrali bismo protiv slabijih ekipa i zadovoljili se laganim pobjedama. Ovako ćemo imati priliku vidjeti kako igraju ekipe tog nivoa i vidjeti šta je to što možemo naučiti od njih, kako bismo i mi postali još bolji. U fudbalu, kao i u životu, svaki dan je šansa za napredak. Vidjećemo i dokle smo mi došli u svojoj pripremi, a znate da imamo samo jedan cilj u prvenstvu - prvo mjesto u 1. ligi RS i plasman u Premijer ligu BiH", poručio je.

Sloga za vodećim Borcem u 1. ligi RS trenutno zaostaje tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.