"U Kupu želimo spektakl i najveći klub u državi, a borit ćemo se protiv Borca i vjetrenjača"
Ambiciozni član Prve lige RS će pripreme nastaviti u Antaliji... FOTO: Facebook OFK Sloga Gornje Crnjelovo

Sloga se sprema za drugi dio sezone u Prvoj ligi RS i žrijeb Kupa BiH

"U Kupu želimo spektakl i najveći klub u državi, a borit ćemo se protiv Borca i vjetrenjača"

Samir Mlaćo

Ambiciozni član Prve lige RS Sloga iz Gornjeg Crnjelova će se također naći u bubnju za žrijeb parova Kupa četvrtfinala Kupa naše zemlje.

Sloga je prvi dio sezone završila sa tri boda zaostatka sa Borcem, a dodatno su se u ovom klubu pojačali ove zime te se nadaju dobrim igrama i u nastavku sezone.

Trener Dragan Mičić je optimista. Sutra u 12 sati priželjkuje da kuglice njegov tim spoje sa FK Sarajevo.

"Moja lična želja je FK Sarajevo. To je najveći klub u Bosni i Hercegovini. Bio bi to praznik fudbala za naše mjesto, te posebna stvar za mene i moje igrače da igramo sa jednim takvim timom. Naravno, ima tu i rivala za koje se može reći da su lakši, odnosno protiv kojih bih mogli tražiti prolaz dalje. Opet, ko ti garantuje da ćeš danas nekoga proći? Bolje onda spektakl i FK Sarajevo. Nemamo šta izgubiti, a mnogo možemo dobiti", priča za SportSport.ba trener OFK Sloga Dragan Mičić.

Jučer je Sloga poražena od Budunosti iz Banovića 4:1. Sasvim neočekivano, ali Mićić nije pretjerano zabrinut.

"To se dešava u pripremnom periodu. Mi treneri ne gledamo na rezultat, mada je naravno uvijek lijepo kada dobijete. Nije to presudno i neće nas jučerašnji poraz uzdrmati. Vidjeli smo mogućnosti pojedinaca i slobodno mogu reći da nam je utakmica pomogla", jasan je bio Mićić.

Sloga se sigurno neće lako predati u borbi sa Borcem za titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Imamo korektnu ekipu koja može ravnopravno da se nosi sa Borcem. Mi se nadamo da možemo pomrsiti račune Borcu, iako su oni veliki favorit. Borac je veliki klub i zaslužuje Premijer ligu, pa sigurno i u Savezu onda gledaju sve na taj način. Mi ćemo ipak na terenu pošteno boriti i protiv tih vjetrenjača", dodao je Mičić.

Sloga će završni dio priprema pred nastavak sezone u Prvoj ligi RS odraditi u turskoj Antaliji.

Top Komentari

milivoje
Vidi ga isti rahmetli Šaban :-)
0 6
VelaHavle
Normalno da je najveci. Sretno i vama i da udjete u Premijer ligu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi