Raul Garcia je bio strijelac jedinog gola na utakmici

Bh. reprezentativac je proveo više vremena na terenu u odnosu na prošle utakmice

Athletic Bilbao upisao novu pobjedu, puno veća minutaža za Kenana Kodru

S. Pašalić

Athletic Bilbao je u 25. kolu španske Primere na svom terenu stigao do pobjede protiv Eibara 1:0.

Bilbao je tako ostvario jako bitnu pobjedu koja ga je približila ekipama koje drže mjesta koja vode u Evropsku ligu. Domaći su stigli do gola već u prvoj minuti, a strijelac je bio Raul Garcia.

Igrači domaće ekipe su i nakon postignutog gola nastavili da napadaju, ali nisu uspjeli postići drugi gol pa je prvo poluvrijem završeno sa vodstvom Bilbaa 1:0.

U nastavku je Bilbao pokušavao stići do drugog gola, ali je i Eibar prijetio i čekao svoju priliku za izjednačenje. Ipak niti jedna ekipa nije uspjela postići gol pa je završilo 1:0 za Bilbao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kenan Kodro je u ovoj utakmici dobio nešto značajniju minutažu i u igru je ušao u 72 minuti, a zamijenio je strijelca jedinog gola Raula Garciju.

Athletic Bilbao se sada nalazi na 8. mjestu na tabeli sa 33 boda, dok je Eibar na 11. mjestu sa 31 bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.