Kenan Kodro nije "debitovao" za Athletic Bilbao, ali jeste Donostia

Velika greška sudije

Kenan Kodro nije "debitovao" za Athletic Bilbao, ali jeste Donostia

E. Čaušević

Athletic Bilbao je u nedjelju pred svojim navijačima odigrao veoma dobar meč protiv Barcelone i uspio je da osvoji jedan bod nakon što je utakmica završena 0:0.

BIlbao je zadavao dosta problema favorizovanoj Barceloni koja je odigrala jedan od najlošijih mečeva ove sezone. Domaći tim mogao je čak i do pobjede, ali je nevjerovatnim odbranama Ter Stegen na kraju uspio nekako da sačuva svoju mrežu.

U ovom susretu u dresu Atheltic Bilbaa debitovao je i bh. reprezentativac Kenan Kodro koji je zadnji dan januarskog prelaznog roka stigao iz Kopenhagena. Kodro je u igru ušao u 89. minuti i odigrao je neke četiri minute i zanimljivo da je debitovao protiv kluba za koji je nekada igrao njegov otac Meho.

Kodro je i danas tema španskih medija, ali zbog velike greške koju je napravio glavni sudija Carlod Del Cerro Grande. Naime, glavni sudija ove utakmice je napravio veliku grešku u svom izvještaju, te je pogriješio prezime bh. napadača.

Sudija je naveo izmjene u svoj izvještaju, a onda su se mnogi zapitali ko je to ušao u igru za Bilbao u 89. minuti umjesto Williamsa. U izvještaju sudije piše da je to "Donostia", a ne Kodro. Igrač po prezimenu "Donostia" uopšte ne postoji u Bilbau, a grešku sudije prenijeli su svi ugledni španski portali.

Capture of the Athletic-Barça record, with the strange allusion to Kenan Kodro

Kodro: Debi protiv Barcelone nikada neću zaboraviti

Sudbina je htjela da se to desi protiv ekipe u kojoj je nekada igrao njegov otac Meho što je sigurno poseban osjećaj za Kenana. Kodro je odigrao oko pet minuta protiv Barcelone, te je dočekan velikim ovacijama navijača Athletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To su bile tri ili četiri dobre minute. Veoma sam zahvalan treneru i posebno navijačima na ovacijama. Trener je tražio od mene da što više idem na loptu i osjećao sam se jako dobro. Ovo je za mene poseban dan koji nikada neću zaboraviti. Sada trebam nastaviti maksimalno da se trudim i opravdam očekivanja", rekao je Kodro, te dodao:

"Prije dolaska u klub znao sam dosta igrača jer sam igrao u Španiji dosta dugo. Ovo je tim koji je dugo na okupu i nadam se da ću se brzo uklopiti. Na meni je da se trudim i čekam šansu od trenera koja će sigurno doći. Debi nije mogao biti bolji jer smo osvojili bod protiv Barcelone".

Top Komentari

ibrahim51
Sretno ti bilo Kodro. Da zablistas kao i tvoj otac.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi