Kodro: Debi protiv Barcelone nikada neću zaboraviti

Zaigrao za Athletic Bilbao

Kodro: Debi protiv Barcelone nikada neću zaboraviti

E. Čaušević

Athletic Bilbao sinoć je pred svojim navijačima remizirao protiv Barcelone (0:0) u okviru 23. kola španske La Lige.

Debi u dresu kluba iz Bilbaa upisao je i bh. reprezentativac Kenan Kodro koji je posljednjeg dana januarskog prelaznog roka stigao iz Kopenhagena. Kodro je veći dio sinoćnjeg derbija protiv Barcelone odgledao s klupe, ali je u finišu dobio šansu da upiše debi u dresu novog kluba.

Sudbina je htjela da se to desi protiv ekipe u kojoj je nekada igrao njegov otac Meho što je sigurno poseban osjećaj za Kenana. Kodro je odigrao oko pet minuta protiv Barcelone, te je dočekan velikim ovacijama navijača Athletica.

"To su bile tri ili četiri dobre minute. Veoma sam zahvalan treneru i posebno navijačima na ovacijama. Trener je tražio od mene da što više idem na loptu i osjećao sam se jako dobro. Ovo je za mene poseban dan koji nikada neću zaboraviti. Sada trebam nastaviti maksimalno da se trudim i opravdam očekivanja", rekao je Kodro, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prije dolaska u klub znao sam dosta igrača jer sam igrao u Španiji dosta dugo. Ovo je tim koji je dugo na okupu i nadam se da ću se brzo uklopiti. Na meni je da se trudim i čekam šansu od trenera koja će sigurno doći. Debi nije mogao biti bolji jer smo osvojili bod protiv Barcelone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi