Odigrao sjajnu partiju protiv Southamptona

Kolašincu se naklonila i engleska legenda: "Spektakularan..."

Sead Kolašinac briljira u Engleskoj. Nakon što se u proteklim mjesecima mučio s povredama, ovaj bh. defanzivac u posljednje vrijeme igra odlično u dresu Arsenala, a nastup protiv Southamptona, prema izboru Whoscoreda, donio mu je i mjesto u idealnoj momčadi kola Premier lige.

Onim što je Kolašinac (24) pokazao nisu oduševljeni samo Arsenalovi navijači i menadžer Unai Emery, nego i legenda Premier lige Alan Shearer, koji je gostujući na uglednom BBC-u nastup našeg defanzivca ocijenio 'spektakularnim'.

"Odigrao je odlično na lijevom beku. On je bio sve što je valjalo u ofanzivi kod Arsenala, omogućio im je širinu i tempo. Imao je konstantu, sve vrijeme je napadao i otvarao prostor saigračima, išao je s loptom prema naprijed, dodavao, ubacivao se... Igrao je cijelo vrijeme s ogromnom energijom koja nikako nije opadala i bio je konstantna prijetnja golu Southamptona", kazao je nekada sjajni igrač Newcastlea, pa zatim dodao:

"Uz sve to, odrađivao je i defanzivne zadatke. Ma, bio je spektakularan."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni nastupi Kolašinca svakako raduju i selektora bh. reprezentacije Roberta Prosinečkog, pod čijim je vodstvom ovaj defanzivac Arsenala uslijed problema s povredama odigrao samo dvije utakmice, protiv Senegala i Bugarske u kojoj je bio i asistent.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.