Monchi ne dovodi pojačanja jer je sebi sredio "transfer" u Englesku

Stiže u Arsenal?

Monchi ne dovodi pojačanja jer je sebi sredio "transfer" u Englesku

Endin Čaušević

Sportski direktor Rome, Monchi, već mjesecima se nalazi u centru pažnje zbog čestih kritika koje je dobio za ljetni prelazni rok pred početak ove sezone.

U Romi nisu zadovoljni poslom koji je napravio Monchi za ovu sezonu, a kriza u ekipi rimskog kluba se itekako osjetila ove sezone. No, italijanski mediji prenose da to nije baš iznenađenje jer je Monchi zaokupiran previše nekim drugim problemima oko svoje budućnosti.

Već uveliko se špekuliše da bi Monchi mogao napustiti Romu na kraju ove sezone, a zanimljivo je koliko ponuda ima ovaj čovjek. Monchi je čuda pravio u Sevilli, a i prošle sezone je sve šokirao kada je prodao Mohameda Salaha i doveo nekoliko alternativa, a Roma je na kraju stigla do polufinala Lige prvaka.

Međutim, čini se da bi priča Rome i Monchija mogla završiti na kraju sezone jer je veliki interes za njega pokazao Arsenal. Londonski klub ostaje bez sportskog direktora nakon što je Sven Mislintat potvrdio da će napustiti Emirates.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Arsenalova prva želja je Monchi i navodno već su obavili nekoliko razgovora. Calciomercato je objavio čak da je Monchi pristao na ono što mu nudi Arsenal, te da će od ljeta preuzeti funkciju o londonskom klubu.

Navodno, Monchi je od Arsenala već dobio tri miliona eura kako bi se osigurali da će doći u klub i napustiti Romu na kraju sezone. Ipak, zvaničnih informacija o ovome još uvijek nema, te mnogi očekuju da se Monchi oglasi u narednih nekoliko dana.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zaradice pare , Turcin i Kluivert ce uzeti 100 miliona, ha ha, Zaniolo je najbolji i njega moze unovciti dobro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti