U Minhenu se slaže novi tim

Koga su skauti Bayerna gledali na Maksimiru?

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo jedna je od ekipa koja je u prethodnih 20 godina prodala veliki broj izuzetnih fudbalera.

Gotovo svake godine Modri naprave veliki transfer, a imena Luke Modrića, Marija Mandžukića i mnogih drugih, dosta govore o sjajnim poslovima.

Sjajni španski fudbaler Dani Olmo trenutno je najvredniji eksponat u izlogu zagrebačkog Dinama, koji za ovog mladića već dobija upite sa svih strana Evrope.

Olmo je ponikao u Barceloninoj La Masiji, odakle je olako pušten u zagrebački klub prije četiri godine. Danas je ovaj 20-godišnjak jedan od najboljih igrača Dinama i mladi reprezentativac Španije, koji posebno impresivne partije pruža u Evropskoj ligi.

Skauti velikih klubova su konstantno na Maksimiru. Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Inter, Liverpool, samo su neki od klubova koji žele Španca, a sada im se u 'lovu" priključio i minhenski Bayern.

Olma su skauti bavarskog giganta posmatrali na meču Evropske lige protiv Viktorije Plzen. Sjajni fudbaler je odigrao još jednu odličnu partiju i Bayern je odlučio da je španski fudbaler igrač za njih i pokušaće ga dovesti u ljetnom prelaznom roku.

Dinamo je odredio cijenu za Olma

Prema informacijama iz susjedstva, Dinamo je već odredio cijenu za koju bi pristao prodati Danija Olma a ona iznosi 25 miliona eura, s tim što nije nemoguće da se ta cifra uskoro podigne i na 30.

To je ogroman iznos za klubove sa ovih prostora, ali ne i za evropske klubove koji su i manje talente od Olma znali plaćati 50-ak miliona eura.

Ukoliko Dani Olmo ode za 25 ili više miliona eura, biće postavljen Dinamov rekord u izlaznim transferima ovog kluba, kojih je bio zaista ogroman broj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za sada je na prvom mjestu Marko Pjaca, koji je 2017. prešao u Juventus za 23 miliona eura, a drugi je Luka Modrić koji je 2008. potpisao za Tottenham za 21 milion eura.

Olmo je ove sezone postigao pet golova i upisao je sedam asistencija u 30 nastupa u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.