Sve je do Solskjaera

Manchester United mora ponuditi ugovor svom igraču u naredna 24 sata ili će otići na ljeto besplatno

Endin Čaušević

Engleski mediji objavili su danas da se Manchester United nalazi u neobičnom problemu zbogo ugovora koji ima Antonio Valencia.

Ovaj iskusni fudbaler već dugi niz godina nosi dres Crvenih đavola iako ove sezone nije previše standardan. Valencia ima dosta problema s povredama i odigaro je svega pet utakmica u Premiershipu i veliko je pitanje da li će i naredne sezone biti član Uniteda.

Naime, njegovu ugovor s Manchester Unitedom ističe na kraju ove sezone, a čelnici ovog kluba imaju još 24 sata da donesu odluku o tome da li će Valencia ostati na Old Traffordu. Ukoliko u naredna 24 sata ne potpiše novi ugovor ima pravo da pregovara s novim klubovima i kao slobodan igrač napusti United ovog ljeta.

Navodno, sve u svojim rukama ima Ole Gunnar Solskjaer i on će donijeti odluku da li mu Valencia uopšte više treba u ekipi. Od dolaska norveškog stručnjaka ovaj Ekvadorac odigrao je samo jednu utakmicu u kojoj se i povrijedio.

United u ugovoru s Valenciom ima stavku u kojoj do kraja 1. marta moraju potpisati novi ugovor ili on na ljeto napušta klub kao slobodan igrač. Također, postoji i opcija da mu ponude jednogodišnji ugovor do ljeta 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.