Objavljena imena trojice fudbalera koje želi Manchester United
Norveški stručnjak radi sjajan posao. Vjerovatno će dobiti šansu da postane novi menadžer i u narednim godinama i već ima listu potencijalnih pojačanja (Foto: EPA)

Promjene na Old Traffordu

Objavljena imena trojice fudbalera koje želi Manchester United

Midhat Šljivak

Manchester United sprema veliku ljetnu kupovinu, a engleski mediji danas su objavili imena trojice fudbalera koji su primarna meta Crvenih đavola.

Pojačanja u odbrani Uniteda su neophodna. Izvjesno je da ćemo od ljeta gledati neka nova lica na Teatru snova, a prvi izbor u defanzivi je fudbaler Napolija Kalidou Koulibaly.

Senegalski štoper se već dugo povezuje sa Unitedom, a navodno je odbijena ponuda tokom januara od 95 miliona funti. Ipak, mediji na Ostrvu sada tvrde da će Crveni đavoli ponovo krenuti po ovog sjajnog fudbalera i da su spremni izdvojiti i više novca od prvobitne ponude.

Odbrana bi trebala biti jača i za mladog Aarona Wan-Bissaku. Ovaj 21-godišnji desni bek igra fantastičnu sezonu u dresu Crystal Palacea i privukao je veliku pažnju na sebe.

United je za njegove usluge spreman izdvojiti 40 miliona funti, ali se suočava sa konkurencijom, jer ovog fudbalera u svojim redovima želi vidjeti i londonski Arsenal.

Također, želja ekipe sa Old Trafforda je i hrvatski veznjak Ivan Rakitić. Popularni Raketa se konstantno povezuje sa odlaskom iz redova Barcelone, a najviše se povezivao sa Interom.

U trku za njim se odlučio uključiti i United. Vide ga kao idealnog veznjaka za svoj tim, pa bismo i Rakitića od naredne sezone mogli vidjeti u dresu velikana iz Manchestera.

United silno želi povratak na sami vrh engleskog fudbala. Protekle godine su za njih bile zaista teške i titula prvaka nije bila ni na vidiku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji put crveni dio Manchestera slavio je titulu 2013. godine. Bila je to posljednja sezona na klupi legendarnog Sir Alexa Fergusonima, a usprkos velikim ulaganjima David Moyes, Louis van Gaal i Jose Mourinho nisu uspjeli da vrate trofej na Old Trafford.

Vrlo lako bi se moglo desiti da na klupi i nakon završetka sezone ostane Ole Gunnar Solksjaer i vidjećemo hoće li on uspijeti da napravi nešto.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi