Navijači Uniteda slave Solskjaera: Sinoć je oboren klupski rekord!

Osam vezanih gostujućih pobjeda

Navijači Uniteda slave Solskjaera: Sinoć je oboren klupski rekord!

Manchester United igra kao preporođen otkad je na klupu ovog kluba stigao norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer. 

Klub sa Old Trafforda sinoć je na Selhurst Parku u Londonu porazio Crystal Palace sa 3:1 čime je oboren klupski rekord.

Naime, ovo je bila osma vezana pobjeda u gostima za United u svim takmičenjima čime je postavljen novi rekord.

Zanimljivo, svih osam trijumfa klub je upisao pod vodstvom Solskjaera, dok je u posljednja četiri gostujuća meča pod vodstvom Mourinha osvojio samo jedan bod.

Klub sa Old Trafforda je zaista patio otkad ga je napustio Sir Alex Ferguson prije šest godina i od tada su treneri većinom redali negativne rekorde. Ipak, čini se kako su pred Unitedom konačno bolji dani.

Manchester United za 115 miliona eura dovodi "novog Ronalda" iz Benfice

Nadimak "novi Ronaldo" se lako zadnjih godina dijelio brojim evropskim mladim talentima, ali bi kako se čini, Joao Felix mogao opravdati te pohvale.

Nevjerovatni 19-godišnji Portugalac, koji može da igra oba krila, ali i lažnu devetku, zapalio je Evropu ove sezone i privukao na sebe pažnju svih najvećih klubova.

Navijači Benfice uvijek će ga pamtitti po golu protiv Sportinga za 1:1 u 86 minuti derbija. Dvije utakmice nakon toga ponovo je ušao s klupe i postigao gol, a onda je preselio na klupu, da bi u posljednjim utakmicama bio član prve postave. U januaru je proglašen i za igrača mjeseca.

U posljednja četiri nastupa u prvenstvu postigao je tri gola i upisao četiri asistencije, a odigrao je obje utakmice protiv Galatasaraya i šesnaestini finala Evropske lige u kojima je Benfica izborila osminu finala s Dinamom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo na ovoj posljednjoj utakmici sa Galatasarayem bili su skauti Manchester Uniteda, koji su, prema navodima FOX-a, odlučili da na ljeto krenu u lov na mladog Portugalca. Benfica je u njegov ugovor stavila odštetnu klauzulu od 115 miliona eura, ali teško da su mogli sanjati de će je neko aktivirati već ovog ljeta.

Kako pišu engleski mediji, to će se siugrno desiti, a Manchester je najbrži u utrci za buduću portugalsku zvijezdu. Prage ga još i Barcelona, Chelsea i Bayern, ali su iz Uniteda izgleda bili najbrži.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Kako bi specialni plakao prije utakmice:"fali mi 10 igraca,prelazni rok nije dobro odradjen,Pogba mijenja frizuru...;-)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi