Neshvatljiv autogol Trippiera zapečatio sudbinu Tottenhama, Lukaku junak Uniteda

Premier liga, 28. kolo

Neshvatljiv autogol Trippiera zapečatio sudbinu Tottenhama, Lukaku junak Uniteda

Večeras je u okviru 28. kola Premier lige odigran londonski derbi, duel Chelsea i Tottenhama na Stamford Bridgeu. Plavci su odigrali dobar meč i slavili sa 2:0.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu na Stamford Bridgeu, gledala se dosta tvrda predstava, a Chelsea je prijetio uglavnom preko Higuaina.

Ipak, u drugom Chelsea stiže do golova. Plavce je u vodstvo doveo Pedro u 57. minuti i to na asistenciju Cesara Azpilicuete, da bi domaći sve dileme oko pobjednika riješili u finišu susreta.

Tačnije, riješio ih je defanzivac Tottenhama Kieran Trippier koji je postigao gotovo neshvatljiv autogol za konačnih 0:2.

Treba dodati da je golman Chelseaja Kepa današnji susret odigrao sa klupe za rezervne igrače, nakon "drame" koju je izvazvao protiv Cityja.

Chelsea je nova tri boda došao do ukupno 53 i nalazi se na 6. poziciji u PL, dok je Tottenham i dalje treći, ali je čini se potpuno ispao iz utrke za titulu.

U istom terminu odigran je i duel između Crystal Palacea i Manchester Uniteda na Selhurst Parku, a Crveni đavoli su slavili rezultatom 1:3.

Goste je u vodstvo doveo Romelu Lukaku u 33. minuti nakon asistencije Shawa, da bi se isti igrač početkom drugog dijela (52') sjajno snašao i pogodio za vodstvo Uniteda od 0:2.

Uzvratio je Palace preko Warda u 66. minuti, ali je United imao "zadnju riječ", pošto je preko Younga u 83. minuti postavio konačnih 1:3.

United sada ima 55 bodova i nalazi se na petom mjestu u PL, dok je Palace 14. sa 30 bodova na svom kontu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi