Čovjek iz Torina bira sudije za duel Atletica i Juventusa

UEFA delegira sudije za revanše 1/8 finala LP, Simeone i družina u čudu

Atletico Madrid je odradio veliki posao u prvom meču 1/8 finala Lige prvaka protiv Juventusa, s obzirom da je torinskog velikana na svom stadionu savladao sa 2:0.

Staru damu u revanšu čeka pakleno težak zadatak, bez obzira na domaći teren. Atletico ima jednu od najtvrđih odbrana u Evropi, pa će čak i ekipa poput Juventusove sigurno imati problema sa pronalaženjem puta do gola.

Juventus je uložio ogroman novac u lovu na toliko željeni trofej Lige prvaka, a mnogi su mislili da je igrač poput Cristiana Ronalda ono što je Staroj dami nedostajalo. Ipak, Bianconerima sada prijeti ispadanje već u osmini finala, što bi ugrozilo i Allegrijev posao.

Juventusu će u revanšu (12.3.) biti potrebna sva moguća pomoć, a u Madridu sada smatraju da bi Stara dama mogla imati i onu neregularnu.

Naime, španski mediji su danas prenijeli da je UEFA odredila Roberta Rosettija da delegira sudijsku ekipu za duel Juventusa iz Atletica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jorgandžije je začudila i razbjesnila činjenica da je Rosetti iz Torina, grada iz kojeg je i njihov protivnik, a navijači Atletica upozoravaju da je riječ o sukobu interesa.

Za Rosettija se u italijanskim medijima govori da je veliki navijač Juventusa, pa će sgiruno biti pod ogromnim pritiskom ukoliko sudijski tim koji odabere napravi neku grešku na štetu Atletica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.