Allegri nakon uvreda "nestao" s društvenih mreža

Pritisak navijača sve veći

Allegri nakon uvreda "nestao" s društvenih mreža

Milioni pratilaca od danas ne mogu pristupiti profilima Massimilliana Allegrija na Twitteru i Instagramu.

Allegri je jedan od trenera sklonim društvenim mrežama, na svojim profilima je s navijačima često dijelio fotografije, kao i komentare na utakmice, pritisak kojem je izložen primorao ga je da - nestane.

Aktivnost trenera na društvenim mrežama nije česta pojava među trenerima u svijetu nogometa, zbog čega su Juventusovi fanovi ranije izražavali oduševljenje, međutim rezultat u Ligi šampiona doveo je do toga da su neki počeli odvratnim uvredama zasipati njegove profile.

U italijanskim medijima sve se češće špekuliše kako će Allegri uskoro postati bivši, a kao njegovog nasljednika mnogi u prvi plan guraju Zinedinea Zidane,a kao i Antonija Contea kojeg se smatra glavnim i odgovornim što je Juventus uspješan svih ovih godina.

S druge strane, sve i da Juventus napravi uspjeh u Ligi šampiona, minimalne su šanse da će Allegri i naredne sezone biti na klupi. Nagovijestio je to prije nekoliko dana i njegov mentor Giovanni Galeone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svi pitaju da li će otići u Premier ligu?! Ne znam, u Italiji ne postoji interesantan klub za njega. Bez obzira kako se Liga šampiona završi, njegova avantura sa Juventusom je gotova. Prošlog ljeta je odbijao ponude Arsenala, Chelseaja, Uniteda i Real Madrida, sve zbog toga da pokuša konačno osvajanje Lige šampiona. Ako ne osvoji nije velika stvar, svakako nije primoran da je osvoji zbog dolaska Ronalda", izjavio je Galeone.

Podsjećanja radi, Allegri vodi Juventus od 2014. godine i dosad je klub pod njegovim vodstvom osvojio ukupno deset trofeja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi