Sjajna partija hrvatskog centra, koji je ponovo bio koban za Madriđane

Barceloni novi El Clasico

Ante Tomić fantastičnom partijom srušio Real Madrid

Edmir Škorić

Košarkaši Barcelone pobijedili su Real Madrid u 24. kolu Eurolige rezultaom 77:70.

Barca je nedavno pobijedila Real u finalu Kupa kralja i stigla je do trofeja u Blaugrani nakon velike drame, no večeras je u istoj dvorani tim Svetislava Pešića lakše došao do trijumfa.

Real je 5:0 serijom otvorio meč, imao je vodstvo većim dijelom prve četvrtine, koju je okončao u svoju korist (17:16), da bi potom Real otišao i na osam razlike, a onda je Barcelona preuzela vodstvo i do poluvremena stekla pet bodova prednosti (42:37).

Katalonski tim je ubrzo imao i maksimalnih 13 poena prednosti nad ljutim rivalom iz Madrida. Do kraja meča Real se pokušavao vratiti, no Barcelona je održavala prednost i na kraju upisala pobjedu.

Barcelona je stigla do 15. pobjede, dok je Real upisao šesti poraz, ali je i dalje iza Fenera i CSKA, dok je Barca peta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ante Tomić je sa 22 poena predvodio Barcu, a hrvatski centar je uz to imao i 13 skokova. Thomas Heurtel je ubacio 17 poena uz 10 asistencija. Kod Reala Rudy Fernandez je ubacio 15, Anthony Randolph 12 uz 9 skokova i Jaycee Carroll 10 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.