Prvi topnik Veleža na pragu laskavog priznanja

Počeo drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH: Fajiću, jel' gotovo?

Samir Mlaćo

Nastavljen je drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Velež i Olimpik su slavili sigurne pobjede, dok su gostujuće pobjede upisali TOŠK i Igman.

Remi smo vidjeli u Visokom, te Gradačcu, dok je Novi Travnik u derbiju donjeg dijela tabela bio bolji od Slavena, a na Mračaju je pao kakanjski Rudar.

Kada je lista strijelaca u pitanju, Nusmir Fajić je nastavio svoj golgeterski niz protiv Čapljine, te sada na svom kontu ima 19 pogodaka.

Prvi pratilac mu je njegov saigrač, Brazilac Brandao koji se također upisao u listu strijelaca protiv Čapljine. Brandao je postigao deset pogodaka, koliko ima i iskusni Mirnes Salihović iz Slavena.

Ognjen Jaćimović iz Zvijezde ima devet, a junak pobjede Metalleghea nad Rudarom Dženan Haračić osam.

Lista strijelaca Prve lige FBiH:

19 - Nusmir Fajić (FK Velež)

10 - Brandao De Souza (FK Velež), Mirnes Salihović (NK Slaven)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

9 - Ognjen Jaćimović (NK Zvijezda)

8 - Dženan HaračiĆ (NK Metalleghe BSI)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.