Capello imao tada velike probleme

"Šuker i Mijatović su se tada dogovorili da neće dodavati loptu nikako Raulu i to su radili"

Endin Čaušević

Nekadašnji trener Real Madrida, Fabio Capello, u svojoj karijeri trenirao je mnoge klubove, ali i neke od najboljih igrača svih vremena.

Capello je priznao da treneri najviše problema imaju s fudbalerima koji su previše umišljeni, te koji vjeruju da bez njih ništa ne bi moglo funkcionisati. Takvu situaciju imao je dok je trenirao Real Madrid, a za primjer je uzao Davora Šukera i Pretraga Mijatovića.

Šuker i Mijatović su imali poseban klan u svlačionici kraljevskog kluba, a tada su na "zub" uzeli mladog Raula Gonzalesa koji je kasnije postao legenda Real Madrida.

"Šuker i Mijatović su se tada dogovorili da neće dodavati loptu Raulu i to su zaista radili na terenu. Kada sam vidio da nije nešto kako treba razgovarao sam s njima i priznali su mi sve. Nakon toga to više nisu radili, ali su do tog trenutka itekako šikanirali Raula", rekao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni italijanski stručnjak osvrnuo se na situaciju u Interu s Maurom Icardijem i dodao da Luciano Spalletti ima sličan problem.

"Spalletti to sve može da riješi. On treba razgovarati s igračima, a ne da toliko priča s novinarima. Neka okupi sve igrače i s njima popriča o svemu i sigurno da će se mnogi problemi riješiti na taj način", dodao je Capello.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.