Denis Zvonić stub je obrane mostarskog Veleža.

Kapetan mostarskog tima uvjeren je da bi Velež već sada igrao važnu ulogu u PL

Denis Zvonić: Koji bismo bili u Premijer ligi? U samom vrhu! · Intervju

Euforija oko nogometaša mostarskog Veleža posljednjih dana je, barem u dijelu grada koji diše za Rođene, dosegla razinu ključanja. Rijetko se gdje priča o čemu drugom osim o majstorijama Fajića, Brandaa, Behrama i ostalih igrača u crvenim dresovima.

Velika posjećenost na stadionu Rođeni je nekako sama po sebi poslije priprema na kojima su mostarski nogometaši ostavili sjajan dojam bila i očekivana. O svemu tome za SportSport.ba pričao je i Denis Dena Zvonić, stub obrane Veleža i momak koji je oko svoje ruke ponovno navukao traku namijenjenu Veležovom kapetanu.

Denis je nedavno i produžio ugovor sa svojim matičnim klubom, neizostavni je član postave koju Ibro Rahimić šalje na teren a svojim zalaganjem, igrama i ponašanjem Denis je sve to i zaslužio. Prvo što nas je zanimalo od Zvonića je njegovo mišljenje o tome kako bi Velež s ovim sastavom trenutno stajao u Premijer ligi?

„Pa na ovoj pauzi smo odigrali dovoljan broj utakmica s Premijerligašima u kojima se jasno i dobro moglo vidjeti da se možemo nositi s ekipama koje su u vrhu elitnog ranga bh. nogometa“ – otpočeo je Zvonić i dodao: - „ Sada, gdje bi konkretno bili je nezahvalno govoriti ali sam uvjeren da se ne bi borili za ostanak. Realnije je reći da bi se nalazili u vrhu ljestvice jer smo osjetili da imamo u nogama taj nivo nogometa, ali kažem, zaista je nezahvalno pričati o tome. Utakmice odigrane protiv Premijerligaša, iako pripremne, rekle su svoje. Siguran sam da bismo bili, bolje rečeno, siguran sam da ćemo kada se ako Bog da plasiramo tamo biti i više nego konkurentni svima“.

Jesi li se uoči sezone nadao ovolikom interesu za vaše utakmice i generalno ovoj euforiji koja se podigla oko Veleža?

„Pa da kažem da nisam očekivao slagao bih. Nadao sam se ovolikoj posjeti jer nama su odavno navijači 12-ti igrač. Iskreno, u idućim utakmicama očekujem još veću i bolju posjetu na našem stadionu. O nama sada svi imaju samo riječi hvale, kako i ne bi kada se zna kakvu smo golgotu prošli, od stanja kada je klub bio pred gašenjem, do ovoga kada smo klub digli iz pepela i pred vrata povratka u PL. Vjerujte, znam to najbolje, bio sam tu i kada je bilo sve blizu kraha a i sada sam, uz sreću da je kapetanska traka na mojoj ruci. Vjerujte, kao što sam vam rekao, u utakmicama pred nama možete očekivati još više ljudi na našim utakmicama na stadionu „Rođeni“.

Imaš li prijatelja u redovima gradskog rivala Zrinjskog i što oni kažu o stanju u Veležu trenutno?

„Naravno da imam, nije to slučaj samo sa mnom, normalno je da se poznajemo. Konkretno ja sam igrao s Abidom Mujagićem u Zvijezdi iz Gradačca ali dobar sam s još nekoliko momaka. Da budem iskren, ne pričamo previše o stanju ni u jednom ni drugom taboru, ali je važno da jedni druge poštujemo i siguran sam da oni prate ono što mi radimo isto kao što mi moramo pohvaliti njihove naslove državnog prvaka. Ono u što vjerujem je da i jedni i drugi s nestrpljenjem očekujemo gradske derbije jer su to za naš grad posebne utakmice“.

Denis, jesu li igrači koji nisu iz Mostara shvatili šta je Velež i šta znači ljudima koji navijaju i koji vole ovaj klub?

„Naravno, ja kao Mostarac i Veležovac, na kraju krajeva i kao kapetan uvijek apostrofiram to. Velež mora da bude iznad svih i iznad svega. Trebaju biti svjesni kolika je čast i kolika je odgovornost igrati u ovom dresu i nositi ovaj grb na grudima. Uvijek spominjem velika imena koja su kroz prošlost igrala u ovom klubu i siguran sam da momci to dobro znaju a kao što vidite, problema zasad nema, svi smo kao jedan i odani smo samo jednom cilju – Premijer ligi“.

Bojiš li se, u ovoj situaciji kada je sve onako kako treba, da klub ne zahvati neka kriza rezultata?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Ja jednostavno ne mogu, ne želim a i ne znam tako razmišljati. U situaciji kakva jeste kriza nikome ne pada na pamet. Ono u što ja vjerujem je da ćemo samo rasti kako sezona odmiče i da ćemo pružati sve bolje i bolje partije jer iako igramo dobro u našoj igri ima još dosta prostora za napredak. Vjerujem u ovaj tim i u ove momke i da ćemo do našeg cilja doći bez ikakvih kriza i bez nekih većih problema obradovati naše navijače i zajedno slaviti na kraju sezone“.

Denis Zvonić igrač je u najboljim nogometnim godinama (27) i uvjeren je da najbolji dani za njega i njegov Velež tek dolaze. Ako se po jutru dan poznaje...

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.