Smatra da je sve preuveličano

Bivši reprezentativac BiH otvorio dušu: "Platio sam skupo greške"

Ognjen Vranješ gotovo da nikada ne razgovara sa novinarima. Nije to slučaj samo u BiH, nego i u Belgiji. Da je odigrao utakmica za Anderlecht koliko se njegovo ime posljednjih mjeseci spominjalo zbog kojekakvih skandala, vjerovatno bi danas imao status legende u slavnom klubu, ovako...

Sve to koštalo je bh. defanzivca mjesta u reprezentaciji, selektor Prosinečki otvoreno mu je poručio kako ga više neće pozivati, a iz prve momčadi ga je odstranio i Anderlecht čiji se čelnici nadaju kako će ga nadolazećeg ljeta uspjeti prodati i vratiti koliko-toliko uloženog novca.

I dok je prethodnih sedmica poruke javnosti obično slao putem Instagrama, sada je za medije u Belgiji odlučio otvoriti dušu i otkriti kako se osjeća nakon svega.

"I Benzema je bio uključen u razne kontroverze, ali je i dalje glavni oslonac Real Madrida, iako se tako veliki klub ne može porediti s Anderlechtom. Ono što želim reći, jeste da je moje greške preuveličavaju, osjećam se kao žrtveni jarac. To je nepravedno. Platio sam skupo svoje greške u koracima, samokritičan sam i znam da ono što se dešavalo zadnjih mjeseci nije bilo dobro za mene", ispričao je bh. defanzivac.

Svjestan je i kako je dobio etiketu "lošeg momka".

"Nemam problema sa slikom 'lošeg momka', možda stvarno i jesam, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. To ne mogu promijeniti, niti se želim baviti time šta neko misli o meni", poručio je.

Banjalučanin je naslovnice regionalnih medija posljednjih sedmica punio ponajviše zbog afere sa pjevačicom Jelenom Karleušom, a izazvao je kontroverzu i tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića, kao svađama sa saigračima, pa i navijačima koje je jednom prilikom nazvao 'bauštelcima'.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, prije nego što je došao u Anderlecht igrao je za AEK, Tom Tomsk, Sporting, Gaziantepspor, Elazigspor, Krasnodar, Spartak Vladikavkaz, Sheriff, Crvenu zvezdu, Napredak, Borac. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.