Novi preokret u karijeri bivšeg bh. reprezentativca: Sinoć je sve bilo gotovo, ali...

Bio je pred potpisom za novi klub, ali to se neće desiti

Novi preokret u karijeri bivšeg bh. reprezentativca: Sinoć je sve bilo gotovo, ali...

S. Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac ipak neće pojačati redove Universitatee iz Craiove.

Sinoć su mediji u Rumuniji prenijeli da je 29-godišnji defanzivac pred potpisom za tim iz Craiove, no to se ipak neće desiti.

Tako bar prenosi La Denirere Heure, koji navodi da je bh. reprezentativac ipak odlučio da ostane u Anderlechtu, iako u ovom klubu ne računaju na njegove usluge.

On će vjerovatno do ljeta presjediti na tribinama, te imati dovoljno vremena da pronađe novi klub.

Bh. reprezentativca već odavno prate brojni skandale, a zbog svega toga je i izgubio mjesto u redovima belgijskog tima, iako je na početku pružao veoma kvalitetne partije.

Anderlecht ga je platio 3,3 miliona eura. Upisao je 14 nastupa.

Oglasio se nakon izbacivanja iz reprezentacije

Odlukom selektora Roberta Prosinečkog za reprezentaciju BiH u budućnosti
više neće nastupati dosadašnji defanzivac Anderlechta.

Nizom ispada ustvari sam sebe diskvalifikovao. Osim što je njegov skandal s popularnom pjevačicom Jelenom Karleušom punio naslovnice regionalnih medija, štoper Anderlechta je izazvao kontroverzu i tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića, nerijetko je ulazio u svađu sa saigračima, pa i navijačima koje je nazvao 'bauštelcima'.

Odluku o izbacivanju Banjalučanina nije bilo lako donijeti Prosinečkom. Njegove igračke kvalitete nisu sporne, uostalom ne bi ni bio u renomiranom klubu poput Anderlechta, međutim stav selektora je takav da se reprezentativac jedne zemlje, tako i BiH, mora dokazivati na terenu i van njega.

"Da razjasnimo. Prvo, Vranješ je na svakom okupljanju i na utakmicama davao maksimum, možda i više od maksimuma jer je takav po karakteru. Na njegovu igru nisam imao nikakve zamjerke, čak ne znam da je neku grešku napravio u igri. Njegovo nepozivanje nema veze s njegovim igrama", kazao nam je jučer Prosinečki, dodavši kako je u suštini sam sebe izbacio iz reprezentacije svojim neprofesionalnim ponašanjem.

S druge strane, sada već bivša "šestica" reprezentacije stvari vidi drugačije. U izjavi koju je dao za Kurir po strani je ostavio ispade za tetovažom i navijačima...

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Jadno je da se ne gledaju učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio", kazao je defanzivac Anderlechta za Kurir.

Prvi put za reprezentaciju BiH je zaigrao 2010. godine u eri Safeta Sušića, a nastup protiv Austrije u Ligi nacija će ostati obilježen kao i posljednji u dresu s državnim grbom.

Top Komentari

ArminA
Ja bih zamiolio novinare ako imaju ikakvo dostojanstvo da ne objavljuju vijesti vezane za ovog pacenika. Nije zaluzio niti jednu jedinu rijec da se o njemu spomene ...Hvala.
3 0
guti7
Niste odavno o njemu pisali je.bo vas on
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi