Bivši bh. reprezentativac uskoro u novom klubu?
Skandali su ovog momka obilježili u prethodnih godinu dana. Međutim, on i dalje radi po svome i gotovo svakodnevno se oglašava na društvenim mrežama

Nekadašnja "šestica" bh. tima mijenja sredinu

Bivši bh. reprezentativac uskoro u novom klubu?

M. Šljivak

Nakon što ga se belgijski velikan Anderlecht odrekao bivši bh. reprezentativac je pred potpisom za novi klub.

Kako navode rumunski mediji, ovaj 29-godišnji defanzivac je u završnim pregovorima sa Universitateom iz Craiove, trenutno drugoplasiranim timom rumunskog prvenstva.

Radi se o ekipi koja igra zaista fantastično ove sezone. Bore se za titulu prvaka sa Clujom koji je ispred sa tri boda, a FCSB ima isti broj bodova kao i Craiova (45).

Ako se odluči potpisati za ovaj tim, nekadašnji fudbaler Anderlechta će se pridružiti još jednom bh. igraču Elviru Koljiću.

Koljić se odlično snašao u Rumuniji. Odigrao je ukupno 12 utakmica, a postigao je deset golova i upisao je tri asistencije.

Bivši defanzivac našeg nacionalnog tima odluku o novom klubu bi trebao donijeti u narednim danima, a izvjesno je da će karijeru nastaviti u Rumuniji.

Ove sezone je u dresu Anderlechta odigrao 14 utakmica, a za reprezentaciju BiH je odigrao 38 utakmica, ali na ovom broju će se zaustaviti jer ga je selektor Robert Prosinečki zbog raznih skandala odlučio izbaciti iz nacionalnog tima.

Bh. defanzivac o izbacivanju iz reprezentacije: Ne gleda se učinak, nego u čijem sam krevetu bio

Odlukom selektora Roberta Prosinečkog za reprezentaciju BiH u budućnosti više neće nastupati dosadašnji defanzivac Anderlechta.

Nizom ispada ustvari sam sebe diskvalifikovao. Osim što je njegov skandal s popularnom pjevačicom Jelenom Karleušom punio naslovnice regionalnih medija, štoper Anderlechta je izazvao kontroverzu i tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića, nerijetko je ulazio u svađu sa saigračima, pa i navijačima koje je nazvao 'bauštelcima'.

Odluku o izbacivanju Banjalučanina nije bilo lako donijeti Prosinečkom. Njegove igračke kvalitete nisu sporne, uostalom ne bi ni bio u renomiranom klubu poput Anderlechta, međutim stav selektora je takav da se reprezentativac jedne zemlje, tako i BiH, mora dokazivati na terenu i van njega.

"Da razjasnimo. Prvo, Vranješ je na svakom okupljanju i na utakmicama davao maksimum, možda i više od maksimuma jer je takav po karakteru. Na njegovu igru nisam imao nikakve zamjerke, čak ne znam da je neku grešku napravio u igri. Njegovo nepozivanje nema veze s njegovim igrama", kazao nam je jučer Prosinečki, dodavši kako je u suštini sam sebe izbacio iz reprezentacije svojim neprofesionalnim ponašanjem.

S druge strane, sada već bivša "šestica" reprezentacije stvari vidi drugačije. U izjavi koju je dao za Kurir po strani je ostavio ispade za tetovažom i navijačima...

"Jadno je da se ne gledaju učinak i doprinos reprezentaciji, već to u čijem sam krevetu bio", kazao je defanzivac Anderlechta za Kurir.

Prvi put za reprezentaciju BiH je zaigrao 2010. godine u eri Safeta Sušića, a nastup protiv Austrije u Ligi nacija će ostati obilježen kao i posljednji u dresu s državnim grbom.

Top Komentari

Pa sta ces Rumunski cigani traze cigane, mozda se jedino tamo Vranjes skrasi, usla voda u usi Vranjesu pa se zato ponasa kako hoce, a to je opet zato sto ga je reprezentacija BiH podigla, inace danas niko ne bi znao za njega, trebalo jos onda Vranjesa izbaciti iz reprezentacije BiH, onda kada je istetovirao mapu genocidnog entiteta rs, i ne prihvatai nikakav sahat, da je jos onda kada je imao istetivranu mapu rs bio izbacen iz reprezentacije za ovo govno ne bi znao niko, tada je Vranjes bio anonimus u svijetu nogometa, te je zato preko mape rs istetovirao sahat i rekao sam sebi: Cekajte dok ja stanem na noge preko ledja reprezentacije BiH, ona cu ja vas .ebati kako ja hocu, i naravno tako je i bilo, naravno vuk dlaku mijenja ali narav nikako, kao sto rekoh Vranjes je trebo mnogo davno biti izbacen iz reprezentacije, u buduce neka je ovo velika pouka reprezetaciji BiH, cim se bilo ko bude izjasnjavao kao fasista u reprezentaciji BiH, takvo govno odamh izbaciti iz rprezetacije, da vam se vise nikada ne bi dogodio jedan Vranjes.
2 0
hake
Jebo vam on mater više, click bait novinarska govna! Srozali ste portal u kurac!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi