Marouane Fellaini se oprostio od dresa reprezentacije Belgije

Marouane Fellaini će u novembru napuniti 32 godine, a njegova profesionalna karijere se polako, ali sigurno približava kraju.

Ove zime je iskusni belgijski veznjak napustio Manchester United i englesku Premier ligu zamijenio kineskom Super ligom.

Danas je Fellaini objavio i da se povlači iz reprezentacije Belgije nakon 12 godina.

Njegova reprezentativna penzija stiže nakon Mundijala u Rusiji na kojem je pomogao svojoj Belgiji da dođe do trećem mjesta - najboljeg plasmana Crvenih đavola ikada.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nakon 12 godina predstavljanja Belgije na najvišem nivou odlučio sam da se povučem iz internacionalnog fudbala. Ovo za mene nije bila lagana odluka, ali smatram da je vrijeme da odstupim i prepustim mjesto novim generacijama belgijskih igrča, da nastave uspješnu eru belgijske fudbalske historije", poručio je, između ostalog, Fellaini.

Marouane Fellaini je odigrao 87 utakmica u dresu reprezentacije Belgije, a postigao je i 18 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.