Fellaini prešao u Kinu, uzeo veliki novac, pa uvrijedio inteligenciju svih ljubitelja fudbala

Vjerujete li da je istina to što priča?

Fellaini prešao u Kinu, uzeo veliki novac, pa uvrijedio inteligenciju svih ljubitelja fudbala

Belgijski fudbaler Marouane Fellaini nedavno je odlučio da 'okonča' karijeru tako što je dres Manchester Uniteda zamijenio dresom kineskog Shandong Luneng Taishana.

Fellaini se dugo povezivao sa prelaskom u kinesku ligu, a tokom januara ove godine konačno se desio i taj transfer.

Fellaini je sa pomenutim klubom potpisao ugovor do 2021. godine, a sedmično će zarađivati gotovo nestvarnih 365.000 funti. On je na taj način napustio Premiership nakon što je 10 godina igrao za Everton i Manchester United.

Nekoliko dana nakon potpisa ugovora on je uvrijedio inteligenciju mnogim ljubiteljima fudbala kazavši da u Kinu nije otišao zbog novca već zbog novog izazova u karijeri.

"Ne, nisam ovdje zbog novca. Ovo vidim kao novi izazov u klubu koji ima sve. Trebali biste vidjeti naše medicinsko i tehničko osoblje. Drago mi je da sam ovdje".

"Došao sam baš u Shandong Luneng jer su oni nekoliko godina pokazivali interes. Osjećao sam se spreman za novi izazov, novu kulturu, novi život. Imam 31 godinu, ali potpisao sam ugovor na tri godine. Poslije ću imati 34 godine i tada bi vjerovatno bilo kasno za odlazak u Kinu. Mogao sam otići u neki veoma jaki evropski klub i biti jedan od važnih igrača. Mogao sam tako igrati još barem dvije godine, to ne bi bio problem. Ali, nakon deset godina i 350 utakmica u Engleskoj, osjećao sam se spreman za novi izazov. Sretan sam zbog ovog odabira", kaže Belgijanac.

Pogba se nikad nije oprostio od saigrača kao od Fellainija

Navijači su se obradovali što je Fellaini konačno napustio Old Trafford, no bilo je i onih koji nisu bili toliko sretni.

Jedan od njih je i Paul Pogba koji je bio u veoma dobrim odnosima s Fellainijem. Očito ga je njegov odlazak pogodio, a Pogba je odlučio preko Twittera poslati poruku sada već svom bivšem saigraču.

"Brate želim ti sve najbolje u novom klubu. Nedostajat ćeš mi ovdje čovječe. Hvala za sve savjete i pomoć koju si mi dao. Malo je prave braće poput tebe u fudbalu. Volim te brate", napisao je Pogba.

Top Komentari

Rigel
Što je dođe u Radnik iz Hadžića kad ti je novih izazova, da igraš za gajbu krompira i dvije glavice luka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi