Dušan Tadić je iza sebe ima uspješnu karijeru. Igrao je još u Vojvodini, Groningenu i Twenteu, ali tek će u 30-im godinama ostvariti veliki transfer (Foto: EPA)

Ponuda za reprezentativca Srbije

Dušan Tadić u 31. godini pravi transfer života

Midhat Šljivak

Srbijanski fudbaler Dušan Tadić napravio je pravi potez potpisom za Ajax prethodnog ljeta.

Tadić je odlučio otići iz Southamptona i u dresu amsterdamskog velikana igra zaista fantastično i najzaslužniji je za razbijanje Reala u Madridu i plasman Kopljanika u četvrtfinale Lige prvaka.

Njegove odlične igre nisu prošle nezapaženo. Tadić bi tokom ljeta mogao napraviti još jedan korak naprijed u karijeri i u 31. godini mu se sprema transfer života.

Španski Mundo Deportivo tvrdi kako je Pep Guardiola već kontaktirao agente srbijanskog reprezentativca. Želi ga u Manchester Cityju i spreman je Ajaxu platiti više od 30 miliona eura.

Nije samo City taj koji želi Tadića. Bayern također pokazuje veliki interes i biće svakako zanimljivo vidjeti hoće li sjajni napadač ostati tokom ljeta u Amsterdamu.

Tadić je ove sezone sjajan. Odigrao je ukupno 40 utakmica u svim takmičenjima i ima fenomenalan učinak od 26 golova i 15 asistencija.

Ugovorom sa Ajaxom srbijanski fudbaler vezan je do 2022. godine, ali kakve partije pruža, slijedi mu još jedan veliki transfer.

Prije dolaska u Ajax Tadić je pružao zaista dobre partije u Southamptonu. Ipak, zasitio se borbe za opstanak u ovom klubu i odlučio je da napusti Englesku.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ipak, lako bi se moglo desiti da se sada tamo i vrati, jer ponuda Građana je navodno itekako ozbiljna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.