"Zakuhalo" se u Torinu: Massimiliano Allegri pred otkazom!
Max Allegri vodi Juventus ka novoj tituli prvaka. Međutim, titulama u Italiji u rukovodstvu Stare dame nisu zadovoljni jer je želja Liga prvaka (Foto: EPA)

Sukob sa predsjednikom Agnellijem

"Zakuhalo" se u Torinu: Massimiliano Allegri pred otkazom!

M. Šljivak

Trener Juventusa Massimiliano Allegri nalazi se pred otkazom.


Kako navodi Corriere dello Sport, Allegri je došao u žestok sukob sa predsjednikom kluba Andreom Agnellijem i ovaj ozbiljno razmišlja da mu uruči otkaz.

Allegrija su pogodile kritike rukovodstva kluba nakon poraza od Atletico Madrida (2:0) u Ligi prvaka. Očekivao je više podrške, koju nije dobio, a sada je u ozbiljnim problemima nakon sukoba sa predsjednikom.

Corriere dello Sport tvrdi i da Agnelli razmišlja da mu uruči otkaz i prije kraja sezone. To bi se moglo desiti ako Juve ne uspije nadoknaditi zaostatak protiv Atletica u revanšu i to bi mogao biti posljednji meč Allegrija na klupi Stare dame.

Allegri je Bianconere preuzeo 2014. godine. Osvojio je četiri naslova prvaka Italije i praktički je osigurao i petu titulu. Međutim, neuspjeh u Evropi, izgubljena dva finala Lige prvaka i eventualno ispadanje od Atletica na kraju bi mu mogli presuditi.

Stigla je i 'potvrda', da Allegri definitivno napušta Juventus

Allegri sa Juventusom hara Italijom već sezonama, no Liga prvaka je i dalje nedostižna za supermoćni Juventus. Dolazak Cristiana Ronalda je povećao šanse, ali Juve ima 0:2 iz Madrida protiv Atletica u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Sve su šanse da Juve neće osvojiti ni ove sezone Ligu prvaka, no čak i da uspije u tome, Allegri je, prema riječima njegovog mentora Giovannija Galeonea, od ljeta u nekom drugom klubu.

"Svi pitaju da li će otići u Premier ligu?! Ne znam, u Italiji ne postoji interesantan klub za njega. Bez obzira kako se Liga prvaka završi, njegova avantura sa Juventusom je gotova. Prošlog ljeta je odbijao ponude Arsenala, Chelseaja, Uniteda i Real Madrida, sve zbog toga da pokuša konačno osvajanje Lige prvaka. Ako ne osvoji nije velika stvar, svakako nije primoran da je osvoji zbog dolaska Ronalda", izjavio je Galeone.

Osvrnuo se kratko i na kritičare koji ove sezone ne puštaju Allegrija iz usta...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne možete kritikovati trenera koji je osvojio 10 trofeja sa Juventusom", odgovorio je Giovanni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi