Paklen plan Atletica: Zbog zvijezde Ajaxa rado će prodati Hernandeza Bayernu
Ljeto koje dolazi, mnogo transfera donosi. Neki će naći utjehu za izgubljene zvijezde, a neki će potpuno mijenjati ekipe (Foto: EPA)

Jorgandžije bi De Ligta

Paklen plan Atletica: Zbog zvijezde Ajaxa rado će prodati Hernandeza Bayernu

M. Šljivak

Madridski Atletico spreman je prodati francuskog defanzivca ekipi Bayerna.

Bavarski velikan je odlučio iskoristiti klauzulu u ugovoru ovog fudbalera i spremio je 80 miliona eura za njegovo dovođenje.

Iako Jorgandžije nisu bile voljne pustiti Hernandeza, stvari su se preko noći promijenile, te bi upravo transfer francuskog fudbalera mogao značiti dosta, jer su novac spremili za pojačanje.

Želja im je fantastični štoper Ajaxa Matthijs De Ligt. Za 19-godišnjaka je interes ogroman, a Atletico je spreman 80 miliona eura od Hernandeza proslijediti u Amsterdam, kako bi dobili De Ligta.

Ipak, to im neće biti lako ostvarljiv plan. Mladi fudbaler Kopljanika ima zaista velike ponude, a glavni favorit za njegovo dovođenje je ekipa Barcelone.

"Ne znamo još gdje će. Lično smatram da može igrati u bilo kojem od šest najboljih timova svijeta. Ima moć, srce, mentalitet i da radim za drugi klub, potpisao bih ga bez dileme. Ne želimo ga prodati, novac nam nije potreban, ali znam da će otići u neki veliki klub", rekao je sportski direktor Ajaxa Marc Overmars.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, dao je zeleno svjetlo za dovođenje fantastičnog štopera Matthijsa de Ligta.

De Ligt se smatra za jednod od najboljih defanzivaca u Evropi, iako mu je tek 19 godina. Interes za njegove usluge je ogroman, a na kraju bi mogao završiti u Barceloni skupa sa De Jongom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"O tome ćemo uskoro govoriti i donijećemo odluke. Njegovo ime je na stolu, naravno", rekao je Bartomeu za katalonski radio.

De Ligt je zaista veliki potencijal. Već dugo je standardan član prvog tima Ajaxa i iz utakmice u utakmicu potvrđuje o kakvoj klasi se radi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi